Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sărbătoarea câmpului Saaten Union – culturile de primăvară

Publicat: 12 august 2017 - 15:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe câmpul experimental de la Drajna, judeţul Ialomiţa, acolo unde de câţiva ani buni, conform afirmaţiilor reprezentantului acţionariatului german în conducerea filialei din România al Saaten Union/Rapool, Georg Gay, „firma testează în condiţiile din Bărăgan genetica de succes”.

Georg Gay foloseşte un discurs coerent în limba română şi are un temperament de oltean. Am aflat că a lucrat în România şi înainte de revoluţie, când Saaten Union avea contracte de multiplicare de seminţe cu fermele socialiste.

georg-gay_b

Georg Gay, Mihai Miriţescu (managerul român al filialei Saaten Union/Rapool din România) şi echipa lor au pregătit o adevărată sărbătoare a câmpului. În aşa fel încât prezentarea hibrizilor de porumb şi floarea soarelui dar şi a două soiuri de soia convenţională să pară facil. Parcă la o comandă au apărut şi nori dar şi un vânt care a făcut canicula să pară mai suportabilă.

m-cretu_b

Am văzut printre hibrizii de porumb prezentaţi, cu certitudine, cel mai frumos porumb dentat din câţi am văzut în viaţa mea de ziarist agricol. Aproape că îmi venea să-l rod pe loc atât de apetisantă culoare avea hibridul Sum 402 – FAO 400. Din spusele directorului comercial, Marius Creţu, hibridul e foarte căutat de morari.

m-miritescu_b

Mihai Miriţescu, managerul Saaten Union/Rapool, a participat la o sedinţă foto cu presa de specialitate strâns legat de hibridul de floarea soarelui Paraisio 102 CL, pentru care are o slăbiciune profesională. Dar şi deja anticul hibrid de floarea soarelui Tamara, care este în continuare cerut de fermierii din România, deşi acţionari l-ar fi scos din portofoliu; o dovadă a geneticii create de fermieri pentru fermieri. Pentru că cei 7 acţionari ai firmei Saaten Union sunt şi fermieri, cu suprafeţe cuprinse între 1000 şi 10.000 ha.

saaten-01_b

Pe larg despre genetica prezentată de Saaten Union, dar şi despre fermierii prezenţi (Arnaud Perrein, Gigi Arpăşanu, dar şi recentul câştigător al concursului de rapiţă Rapool, Cornel Anton) la sărbătoarea câmpului (ediţia culturilor de primăvară) de la Drajna în revista Ferma.

saaten-02_b

saaten03_b

Vizualizat: 1932 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?