Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SANCŢIUNI mai blânde pentru AGRICULTURA ECOLOGICĂ

Publicat: 04 septembrie 2019 - 14:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul a aprobat, pe 8 august 2019, prin Ordonanţă de urgenţă, o serie de modificări privind plata subvenţiilor şi sancţiunile aplicate plăţilor pentru fermierii înregistraţi în sistemul de agricultură ecologică.

Iată principalele modificări aduse OUG 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice:
• utilizarea seminţelor, a materialului de înmulţire vegetativ şi a răsadurilor care nu provin din agricultura ecologică se va face numai cu autorizarea organismelor de control, conform reglementărilor Comisiei Europene;
• în cazul în care, în urma controlului oficial şi al MADR, sunt depistate substanţe interzise în agricultura ecologică, dar organismele de control constată că prezenţa acestora este determinată de contaminări accidentale, acestea aplică sancţiunea declasării produsului şi, după caz, a terenului, însă fără a afecta plăţile directe;
• la plăţile compensatorii acordate în baza Măsurii 11 - Agricultură ecologică din PNDR 2014-2020, dacă s-a aplicat sancţiunea privind declasarea terenului, se retrage plata pe anul curent, dar nu se aplică sancţiuni administrative.

Vizualizat: 179 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?