Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Saaten Union - strategie şi programe pentru 2011

Publicat: 05 aprilie 2011 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 22 februarie, la Slobozia, compania Saaten Union le-a prezentat fermierilor din zona de sud a ţării portofoliul de produse pentru campania de primăvară

Click pe poza pentru galerie!

Directorul general al companiei, George Aldescu, are o experienţă de peste 40 de ani în agricultură. Peste 15 ani i-a petrecut în fruntea companiei Saaten Union, din care aproximativ 7 ani, în domeniul de producere a seminţelor.

„Atunci când prezentăm un soi sau un hibrid nou, produs de Saaten Union, sunt întrebat aproape invariabil dacă sămânţa este din România sau din import. Noi, dar şi alte companii, facem totul pentru a produce o sămânţă de calitate şi aici mă refer la paleta varietală şi la potenţialul de recoltă. Consider că seminţele trebuie produse aici, comercializate aici şi făcute să rodească la fermierii noştri.

Trebuie să remarcaţi că seminţele produse în România de Saaten Union şi de alte companii sunt exportate cu succes în alte ţări europene dar şi în ţări din afara spaţiului european - Rusia, Ucraina, Kazacstan. Este dovada clară ca sămânţa produsă de fermierii români este de bună calitate şi face performanţă acolo unde ajunge”, ne-a declarat George Aldescu.

„Dacă greşeşti primul pas, folosind o sămânţă cu o valoare genetică necunoscută, necertificată, vei obţinute o producţie mică cu costuri foarte mari
George Aldescu, director general Saaten Union

 

„Succesul rodeşte din calitate”

Calitatea oferită de Saaten Union este obţinută prin aplicarea unui management al calităţii în care fiecare fază tehnologică este foarte bine analizată şi controlată. „Facem controale atât în timpul producerii seminţei cât şi după, prin analize de electroforeză, prin activităţi de post control în emisfera sudică, în Argentina în cazul de faţă, unde sămânţa produsă într-un an este introdusă imediat în cultură.

Noi nu punem în comerţ decât sămânţa foarte bine verificată. De altfel, însuşi sloganul nostru din acest an: "succesul rodeşte din calitate" este un adevăr incontestabil, deoarece fără calitate nu poţi să faci producţie.

Avem un sistem de multiplicare foarte bine pus la punct: înainte de multiplicare, sămânţa trece prin 4 ani de teste de genetică, apoi de screening, după care se alege cel mai bun genotip şi de abia după 3 ani de alte testări, prin care se verifică capacitatea de răspuns la factorii climatici locali, intră în multiplicare”, a explicat managerul companiei.

Sămânţa este prima verigă tehnologică în lanţul de producţie şi de aceea fermierii ar trebui să folosească numai sămânţă certificată. „În ultimii ani, se utilizează multă sămânţă necertificată, aşa-numita sămânţă „salvată”, care nu poate să ducă decât la recolte mici.

Cred că există organisme în această ţară, şi mă gândesc la asociaţia producătorilor de seminţe, care ar trebui să ia poziţie şi să-i ajute pe fermieri să conştientizeze că fără sămânţă de calitate nu poţi avea rezultate de producţie”, este de părere George Aldescu.

În ceea ce priveşte orientarea fermierilor spre anumite specii de cultură, George Aldescu spune că a remarcat că interesul fermierilor pentru cultura de porumb creşte, dar şi pentru rapiţă. „Cred că acest lucru se datorează preţului de achiziţie oferit de utilizatori.

Este un lucru bun, pentru că România are condiţiile ideale pentru această cultură. Este o specie rentabilă şi aduce satisfacţie fermierilor. De asemenea, şi rapiţa a crescut foarte mult, ca suprafaţă cultivată, în ultimii ani", a precizat acesta.


ŞTIRI

Parteneriat fermieri - Saaten Union

Ştefan Marin, administratorul Marcomus SRL din localitatea Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, lucrează 2800 de hectare de pământ, împreună cu asociaţii săi. Cam jumătate din suprafaţă e cultivată cu grâu, aproximativ 400 de ha sunt cu rapiţă, iar pe restul urmează să însămânţeze floarea soarelui şi porumb. „Anul acesta voi pune 250 de ha de porumb.

Cultiv mai mult cereale păioase şi sunt în parteneriat cu Saaten Union de câţiva ani, de când multiplic seminţe de grâu şi de orzoaică. Am ales să lucrez cu această companie pentru că am avut siguranţă în valorificarea seminţelor şi am prosperat, astfel încât acum pot să achiziţionez tehnologie mai bună şi mai performantă.

Am făcut acest lucru şi pentru alţi fermieri tocmai pentru a vedea ce înseamnă calitatea oferită de Saaten. Am venit aici ca să aflu noutăţile lor în ceea ce priveşte tehnologia şi oferta de seminţe. Întotdeauna caut soiuri care să se preteze la condiţiile din zona noastră şi, mai ales, să fie rezistente la secetă şi să aibă producţii bune, ca să fim eficienţi", explică Ştefan Marin.

Preluarea recoltei de orzoaică, cu banii jos

Saaten Union aplică pentru parteneri programe de finanţare avantajoase: plata se face la recoltă, fermierii având posibilitatea să o amâne dacă nu reuşesc să-şi acopere costurile. De anul acesta paleta de servicii a fost extinsă.

"Anul acesta încercăm să facem un program agricol special privind orzoiaca pentru malţ de bere. Noi preluăm întreaga recoltă, astfel că fermierul are siguranţa că producţia lui va fi valorificată. Închidem, astfel, lanţul, ajutându-i cu preţuri bune şi cu o colaborare pe termen lung.

Fermierul primeşte sămânţa de la noi, o seamănă, aplică tehnologia pentru orzoaică şi la sfârşitul perioadei de vegetaţie o recoltează, iar Saaten Union i-o cumpără. Aceasta înseamnă că dacă seamănă în martie, la sfârşitul lui iulie recoltează şi primeşte banii de la noi.

Această încasare rapidă avantajează fermierii, şi cum preţurile sunt stabilite prin contract, la început, agricultorul scapă de stresul privind momentul şi preţul de vânzare a recoltei", explică George Aldescu.

Vizualizat: 632 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?