Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Saaten Union - calitate germană produsă în România

Publicat: 19 iulie 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La mijlocul lunii iunie, Saaten Union România a încheiat seria evenimentelor de prezentare în câmp a loturilor demonstrative din principalele zonele agricole ale României, cultivate în toamnă cu soiuri şi hibrizi de rapiţă, secară, orz şi grâu din portofoliul companiei

Programul întâlnirilor cu fermierii, deschis chiar în cadrul evenimentului AgriPlanta şi desfăşurat în toate cele zece câmpuri de prezentare ale Saaten, s-a încheiat pe 17 iunie, la Vâlcele, judeţul Călăraşi, în exploataţia agricolă a societăţii Ildu.

Aici au participat peste o sută de fermieri, iar programul „Zilelor câmpului” a totalizat un număr de peste o mie de agricultori, cărora li s-au adăugat dealeri, reprezentanţi ai inspectoratelor de seminţe, ai direcţiilor şi camerelor agricole, precum şi ai autorităţilor locale.

 

De două decenii şi pentru fermierii români

„Evenimentul este o încununare a unui succes în care, timp de 40 de ani, Saaten Union a fost prezentă cu soiuri şi hibrizi pentru cultura mare. Dacă, până în 1992, produceam sămânţă care mergea direct în Germania, începând din anul amintit am testat şi produs sămânţă pentru piaţa românească”, a declarat George Aldescu, director general Saaten Union.

Înainte de a introduce un soi în România, Saaten Union testează produsul timp de cinci ani în diverse câmpuri şi diverse condiţii pedoclimatice, pentru a avea garanţia că genetica oferită este performată şi nu înşeală aşteptările fermierilor.

Saaten-Union România, parte a grupului german Saaten Union GmbH, este una dintre cele mai mari companii producătoare de seminţe de porumb hibrid, grâu de toamnă, orzoaică pentru bere, rapiţă de toamnă şi primăvară, orz furajer, floarea soarelui, şofrănel, muştar  etc., pentru vânzare internă şi export.

Saaten Union GmbH  are un portofoliu de peste 135 de noi genotipuri create şi protejate în sistemul UPOV, ce cuprinde: 25 soiuri de cereale, 20 hibrizi de porumb, 35 soiuri de plante furajere, leguminoase şi graminee, 35 soiuri de plante oleaginoase şi diferite soiuri de legume şi cartofi.

„Ca element de noutate, începând din toamnă, pentru anul agricol următor, avem în portofoliu şi produse ale companiei Rapool, care este specializată şi face ameliorare numai pentru rapiţă
George Aldescu, director general Saaten Union


CU SĂMÂNŢĂ BUNĂ, LA PREŢ BUN Semănatul rapiţei se poate întârzia

Potrivit lui George Aldescu, Saaten Union este promotoarea rapiţei în România şi deţine o gamă variată de soiuri şi hibrizi aclimatizaţi la condiţiile din ţara noastră. „Cred că este indicat ca în fermă să ai sămânţa unor soiuri cară să facă faţă unei situaţii cum a fost cea din toamna trecută, când nu s-a putut intra în câmp în perioada optimă şi atunci a fost nevoie de o cantitate mai mare de sămânţă.

Fiind mai ieftin decât hibiridul, soiul poate fi însămânţat cu densitate de până la 120 de boabe/mp. Dintre soiuri, Orkan are longevitatea cea mai mare şi, până acum, a produs de multe ori 4000-4500 kg/ha.

Este soiul folosit de noi ca martor pentru toate cercetările. Ceea ce s-a putut vedea pe aceste câmpuri experimentale este o distribuire în funcţie de precocitate”, a precizat George Aldescu, în cadrul prezentării loturilor.

Vizualizat: 711 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?