Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Românii preferă berea de "acasă" celei importate

Publicat: 10 mai 2010 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Piaţa berii din România a înregistrat o scădere de 13 procente, în contextul în care vânzările de bere au atins un nivel de 17,6 milioane de hectolitri în 2009, faţă de anul precedent, când s-a comercializat un volum de 20,2 milioane de hectolitri, a anunţat Asociaţia “Berarii României”.

Click pe poza pentru galerie!

În comparaţie cu 2008, când un român a consumat în medie 93 litri de bere, rezultatele anului trecut arată o scădere la nivelul anului 2006, revenindu-se la o medie de 81 de litri.

În contextul scăderii întregii pieţe de bunuri de larg consum şi a evoluţiei negative a industriei de profil, membrii Asociaţiei “Berarii României” au investit aproximativ 105 milioane de euro în 2009, totalizând astfel peste un miliard de euro de la intrarea lor pe piaţă. „Obiectivul nostru este să continuăm dezvoltarea acestui sector, fiind convinşi că industria berii în România are o perspectivă pozitivă, pe termen lung”, spune Jan Derck van Karnebeek, preşedintele Asociaţiei „Berarii României”.

 

Exportul a egalat importul de bere 

Românii preferă covârşitor berea produsă local, ceea ce explică ponderea relativ scăzută a importurilor, care se situează sub unu la sută din totalul vânzărilor. În cifre, importurile de anul trecut au scăzut de la 0,5 milioane hl în 2008 la 0,17 milioane hl, în timp ce exporturile au crescut de la 0,06 milioane hl la 0,17 milioane hl.

În ceea ce priveşte vânzările pe segmentele de ambalaje, anul 2009 nu a adus schimbări majore în preferinţele consumatorilor români modificările apărute fiind minore: PET 46,7%, cutie 14,8%, sticlă 35,3% şi draft 3,2%.

 

ASOCIAŢIA „BERARII ROMÂNIEI”

Asociaţia „Berarii României” a fost înfiinţată în 2004 şi numără cinci dintre cei mai mari producători de bere din România: Bergenbier, Heineken România, Romaqua Group, United Romanian Breweries şi Ursus Breweries.

Membrii Asociaţiei numără în acest moment peste 6300 de angajaţi în toată ţara, contribuind la bugetul de stat, în ultimii şase ani, cu aproximativ 1,3 miliarde de euro. Anul trecut, în contextul condiţiilor economice nefavorabile, contribuţiile directe ale membrilor la bugetul de stat au fost de peste 263 milioane de euro, toate plăţile efectuându-se la termen.

Funcţia de preşedinte al Asociaţiei a fost preluată recent de Jan Derck van Karnebeek (foto), care ocupă funcţia de General Manager în cadrul companiei Heineken România începând cu primăvara anului trecut.

„Efortul nostru comun se concentrează pe promovarea culturii berii în România care se traduce prin promovarea unui consum responsabil de bere, informarea consumatorilor asupra beneficiilor acestei băuturi fabricate din ingrediente naturale. Consumată cu moderaţie, berea face parte dintr-un stil de viaţă sănătos şi modern. De asemenea, berarii sunt mândri să ofere o varietate de beri non-alcoolice”, a declarat Jan Derck van Karnebeek.

Vizualizat: 490 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!