Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Recoltează 20 DE TONE DE PORUMB PE HECTAR cu hibrizii DEKALB şi MONSANTO te PREMIAZĂ!

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 13:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

S-A DAT STARTUL CONCURSULUI DE PRODUCŢII ”DEKALB 20t”. Vezi care sunt hibrizii campioni ai producţiilor de porumb şi premiile pentru cele mai mari recolte!

După un sezon cu rezultate excepționale, DEKALB îi provoacă pe fermierii din România să își depășească producțiile la porumb. Au început înscrierile în concursul de producții ”DEKALB 20t”. Provocarea Monsanto România se adresează fermierilor care vor să atingă potențialul genetic al hibrizilor DEKALB. Pentru a se înscrie în competiția ”DEKALB 20t” fermierii trebuie să respecte câteva condiții de participare.

Aceștia trebuie să cumpere minimum un hibrid din cei trei: DKC4670, DKC5141, DKC5830, să cultive minimum 10 ha cu hibrizii aflați în competiție, să semene hibrizii în cele mai bune condiții pentru atingerea sau depășirea pragului de 20 de tone. De asemenea, rezultatul este valid doar dacă recoltarea se face în prezența reprezentantului DEKALB, minimum 1 ha.

”Hibrizii DEKALB s-au bucurat de recolte de excepție și sezonul acesta. Cele mai recente rezultate ar fi producția de 17,7t/ha de la AGRISAN Buzău și, bineînțeles, producția de peste 15 t/ha, în condiții de neirigat, de la Ziua Porumbului, Ialomița. Miile de clienți care folosesc produsele DEKALB ne-au motivat să deschidem această competiție și să premiem cele mai bune rezultate de producție. Putem spune, fără falsă modestie, că avem cei mai buni hibrizi de pe piață”, spune Daniel Stanciu, director de marketing și strategie Monsanto România.

DEKALB-20-TONE_bLa sfârșitul concursului, fermieri care ating sau depășesc producții de 20 de tone sunt premiați de DEKALB cu saci de porumb, o excursie în valoare de 4.500 Euro și premii în bani.

Premiile pentru irigat

 Locul 1 - 100 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător și o excursie în Africa de Sud
Locul 2 -75 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător
Locul 3 - 50 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător

Premiile pentru neirigat
Locul 1 - 100 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător
Locul 2 - 75 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător
Locul 3 - 50 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător

Participanții care au obținut o producție înregistrată de peste 20t/ha, în afara celor deja premiați, vor câștiga premii în bani, în valoare de 1 Euro pentru fiecare kilogram de porumb peste limita de 20 de tone la hectar.

Despre hibrizii concursului DEKALB 20t

Hibridul DKC 4670 (RM 96)
Este noutatea sezonului în portofoliul DEKALB. Hibridul este pretabil și pentru condiții intensive, cu plus semnificativ de producție, pierde rapid apa din bob, fiind competitiv cu hibrizii timpurii din punct de vedere al perioadei de recoltare. Are rădăcini și tulpini sănătoase, înflorește timpuriu, evitând arșița din timpul polenizării. DKC 4670 este un hibrid universal cu un potențial de producție ridicat, cost de uscare redus și permite o recoltare târzie.

Hibridul DKC 5141 (RM 101)
Hibrid de super-producţie, destinat condiţiilor bune și intensive de cultură, care valorifică aportul de îngrășăminte. DKC 5141 este recomandat fermierilor care pot aplica o tehnologie medie, chiar intensivă, aducând sporuri de producţie mari pe terenuri cu aport freatic mai crescut sau în irigat, la densităţi ridicate şi în condiţii de tehnologie intensivă. Hibridul are o calitate fitosanitară a boabelor pe știulete excelentă, adaptabil la densități ridicate și tolerant la boli.

Hibridul DKC 5830 (RM 108)
Recomandat în special fermierilor care au terenuri cu un potenţial mai scăzut sau aplică o tehnologie medie, scăzută. DKC 5830 aduce sporuri de producţie şi în condiţii intensive de cultură, are o vigoare excelentă la răsărire, pierde rapid apa din bob și suportă densități ridicate ducând la creșterea producției la hectar. Hibridul este adaptat și pentru semănatul timpuriu, are boabe curate și sănătoase și pierde rapid apa din bob.

*Maturitatea relativă (RM) este dată de numărul de zile cu temperaturi biologic active, de la răsărit până la maturitatea fiziologică (apariţia punctului negru).

Vizualizat: 1860 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!