Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

RECOLTATUL ORZULUI. Laurenţiu IOVAN speră la 5 TONE/HA!

Publicat: 15 iunie 2017 - 10:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii din judeţul Dolj se pregătesc să declanşeze campania de vară. Temperaturile ridicate din sudul ţării vor aduce umiditatea în boabele de orz sub 16-17%, aşa că în ultima decadă a lunii iunie vor face primele probe în lan.

Laurenţiu Iovan, cultivator din Curmătura (Giurgiţa), a scăpat de grijile întreţinerii culturilor agricole. A încheiat în epoca optimă ultimele tratamente, astfel încât cerealele păioase (orzul şi grâul), precum şi celelalte plante cultivate - rapiţă, floare, porumb, mazăre, semănate pe cele 225 ha pe care le lucrează, se coc în voie. Până la secerişul care bate la uşă, are timp să meşterească la combina John Deere 1177 din curtea fermei sale.

„Este maşina pe care lucrez şi îi facem revizia aşa cum trebuie înainte de campanie. În general, umblăm pe acolo pe unde ştiu că mai sunt probleme: schimbăm filtrele, uleiul... Probabil că după 20 ale lunii voi intra la orz, este cultura cea mai răsărită şi anul trecut mi-a dat mai mult de 5 tone la hectar. De fapt, toate arată destul de bine; acuma depinde cum va evolua timpul şi dacă ne mai ajută cu ceva ploi. Producţia obţinută o livrăm la furnizorii din zonă, preţurile sunt aşa cum merge piaţa, acceptabile, nu atât de bune la cât ne aşteptam: orzul e 52-53 de bani kilogramul, grâul 60 de bani, rapiţa 1,57-1,58 lei/kg, susţine fermierul.

Spic de orz_b

Portivit lui Laurenţiu Iovan, campania de vară va dura cam o lună de zile. El este conştient că îl aşteaptă o perioadă de muncă intensă. Detalii despre pregătirile pentru campania de recoltare găsiţi în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2016!

Vizualizat: 2117 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?