Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

RECOLTARE 2017. La Prundu, primarul va aduna 9 TONE de GRÂU la HECTAR!

Publicat: 23 iunie 2017 - 11:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CAMPANIA E ÎN TOI! Fermierii din sudul şi vestul ţării nu mai contenesc cu lucrările. Primarul din Prundu, judeţul Giurgiu, a pus deja orzul pe cântar. În paralel, execută tratamente la rapiţă şi pregăteşte recoltatul grâului. 

“Orzul deja l-am recoltat, am încheiat cu o producţie între 6.500 şi 7.000 kg/ha, iar la grâu aşteptăm producţii între 8 şi 9 tone/ha. Avem numai soiuri franţuzeşti în producţie, respectiv Limagrain. O parte din recoltă o vom vinde imediat la recoltare, dar o bună parte o vom depozita, pentru că avem capacitate de depozitare. Avem toată logistica agricolă necesară, toate maşinile sunt ale noastre: maşini de pregătire a solului, de semănat, de stropit, un parc complet de utilaje, am putea spune, majoritatea aparţinând mărcii John Deere,” ne-a declarat Cătălin Corbea, agricultultor şi edil şef în comună.

recoltat_2017_b

“Rapiţa a terminat perioada de vegetaţie şi a început să se coacă. O parte din cultură a fost deja stropită cu desicant şi răşină pentru a limita pierderile de producţie la recoltat. Pentru rapiţă avem deja trei precontracte semnate cu colaboratori, atât procesatori, cât şi traderi la preţuri cuprinse între 350 şi 370 de euro/tonă şi aşteptăm o producţie de circa 5,5 tone/ha”, a adăugat acesta.

Primarul din Prundu, Giurgiu, a venit în întâmpinarea tinerilor din comună care vor să investească în agricultură, oferindu-le teren concesionat pentru a putea accesa proiecte europene. “Pentru ca tinerii să nu mai plece în străinătate, primăria a avut un program de acordare de loturi de câte un hectar-două hectare, pentru că la noi este zonă de luncă şi tinerii pot investi în legumicultură. Sperăm că vom avea un număr cât mai mare de tineri care vor accesa programul pentru tinerii fermieri”, ne-a mai spus edilul Cătălin Corbea.

Vizualizat: 3937 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?