Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Radu Valentin ANDREI vrea să facă AGRICULTURĂ DE PERFORMANŢĂ pe SOLURI SĂRACE!

Publicat: 21 martie 2017 - 12:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TÂNĂR AGRONOM, PLANURI MARI. Pentru Radu Valentin Andrei, ştiinţa agronomiei se descoperă filă cu filă. Cel puţin aşa susţine tânărul... ucenic. Radu are 22 de ani împliniţi şi este student în an terminal la Facultatea de Agricultură din cadrul USAMV Bucureşti. 

Radu Valentin Andrei a absolvit primii doi ani la cursurile de zi. După care a ales să lucreze în ferma cu profil vegetal a societăţii Rojevas Agroinvest din Târgu Bujor - jud. Galaţi, condusă de unchiul său, şi să-şi continue studiile de Agronomie la fără frecvenţă.
Ferma din apropierea Bujorului, orăşel provincial, pierdut iremediabil între dealurile Covurluiului şi ale... tranziţiei, se întinde pe o suprafaţă de trei sute de hectare. Terenul nu este unul dintre cele mai fertile, e zonă colinară, sărăcăcioasă în substanţe organice; un sol de o clasă medie de fertilitate. Viitorul inginer agronom ne spune că dinamica producţiilor nu este una spectaculoasă. Doar la grâu randamentul se menţine la o cotă mai acătării - 5000 kilograme la hectar; însă, floarea-soarelui şi porumbul, anul trecut, abia au acoperit truda producătorilor agricoli, oferindu-le doar ceva mai mult de două tone la hectar! Orzoaica a dat statisfacţii cu o medie la hectar de 3,5 tone.

Radu-Valentin-Andrei_bClick pe poza pentru galerie!

Tânărul tehnolog vrea să facă ştiinţă agronomică pe solurile sărace, să le pună în valoare. Înainte de arat îmbogăţeşte terenul cu o doză de îngrăşăminte chimice complexe de 250-300 kilograme la hectar, administrată cu maşina de distribuit îngrăşăminte.
Terenurile au fost preluate în arendă în urmă cu cinci ani. Niciodată nu au fost scarificate. Anul trecut, patronul fermei Rojevas Agroinvest a investit într-un utilaj greu, un scarificator, iar din toamnă au făcut o lucrare de afânare adâncă a solului pe o parcelă de 40 de hectare. Apoi suprafaţa a fost însămânţată cu culturi din Pachetul 4 de Înverzire. E vorba despre sola „Chetrosul”, cea mai proastă din întreaga fermă; aşezată pe deal, pe un teren nisipos. Acum aici vor încerca să însămânţeze cultura de floarea-soarelui sau de porumb. Se va vedea dacă hibrizii cultivaţi vor răspunde condiţiilor tehnologice şi de sol.

Radu Andrei are emoţii pentru culturile de toamnă. De ce spune asta şi cum stă cu lucrările de primăvară, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-31 martie 2017!

Vizualizat: 2167 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?