Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PT275 și PT225 – hibrizii fermierilor campioni din vestul țării

Publicat: 27 iulie 2020 - 08:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Corteva Agriscience continuă prezentarea rezultatelor foarte bune pe care le înregistrează fermierii ce au ales să semene hibrizi de rapiță Pioneer®. De această dată, hibrizii PT275  și PT225 sunt cei care au performat în vestul țării, acolo unde domnii Nicolae Herman și Daniel Bondar au devenit fermieri campioni. 

PT275 este un hibrid semitimpuriu, are o toleranță ridicată la boli, rezistență foarte bună la iernare, ramifică foarte bine și prezintă o bună rezistență la scuturare, iar în condițiile în care beneficiază de aplicarea unei tehnologii ridicate, oferă producții de neegalat.

PT225 este un hibrid semitimpuriu recomandat pentru tehnologie intensivă, are o foarte bună rezistență la Phoma, precum și la iernare, are o dezvoltare rapidă fără riscul de a emite tijă florală în toamnă și asigură o recoltare fără pierderi. 

“Cultura de rapiță este în vestul țării una dintre cele mai profitabile, chiar dacă ultimii ani nu au fost tocmai favorabili pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Seceta și-a făcut simțită prezența și în această zonă, au fost și înghețuri târzii care au lăsat urme până la recoltat. Hibrizi companiei Corteva Agrisience se remarcă prin productivitate, adaptabilitate și toleranță față de factorii neprielnici precum seceta și fluctuațiile de temperatură. Rezultate excelente s-au obținut la hibrizii intensivi precum PT271, PT225 și PT275, iar când a fost vorba de condiții mai puțin favorabile, s-a remarcat PT264. Avem încredere în hibrizii noștri și le recomandăm fermierilor să mizeze pe genetica Corteva și în această campanie!”, a punctat Andrei Ciocoiu - Category Marketing Manager Culturi Oleaginoase.

 Nicolae Herman din localitatea Sârbi, județul Bihor, lucrează 600 ha și a devenit fermier campion în acest cu hibridul PT275. “Am semănat 65 ha cu rapiță și tot atâtea am recoltat la începutul lunii iulie, deși a fost un an extrem de dificil. Am obținut o producție de 4300 kg/ha. Planta premergătoare a fost grâul, așa că după recoltat am arat, am pregătit terenul cu combinatorul, au fost între 2 și 4 treceri în funcție de solă. Înainte de semănat am administrat triplu 16 – 200 kg/ha, am semănat în perioada 1-5 septembrie 30 ha, restul după 1 octombrie pentru că am mai așteptat să plouă. Am avut o răsărire târzie, așa că în toamnă nu am administrat decât un erbicid și un insecticid. În primăvară am mai fertilizat cu îngrășământ 14.14.14 Sulf 7%, iar în ceea ce privește tratamentele au fost 4 treceri. Prima cu fungicid și insecticid sistemic, apoi am administrat bor, din nou un insecticid, iar ultima trecere a fost cu insecticid și fungicid atunci când plantele erau la 30% din înflorit”, a declarat fermierul campion Nicole Herman. Acesta a mai adăugat faptul că în zonă a fost un an dificil pentru rapiță, dar a obținut o producție mulțumitoare, motiv pentru care în această toamnă va semăna cca. 80 ha. A ales deja hibrizii Pioneer PT275 și PT225 pentru că i-a mai avut în cultură și speră să obțină în următoarea campanie rezultate și mai bune față de cele de până acum.

 Nicolae Herman_b

 Daniel Bondar, următorul fermier campion, din localitatea Batar, județul Bihor, lucrează în cadrul a două societății 600 ha și a avut în această campanie 110 ha cu rapiță, semănate după grâu. Hibridul PT225 i-a oferit cea mai bună producție, respectiv 4.300 kg/ha. “Terenul a fost dezmiriștit, scarificat, arat și pregătit cu combinatorul în două treceri. Semănatul a avut loc în condiții de secetă, am început pe 30 august și o bună parte am semănat-o până în data de 10 septembrie, apoi am mai așteptat precipitații și am semănat și la finalul lunii septembrie. Înainte de semănat a fost aplicat îngrășământ triplu 16, care a fost încorporat cu grapa rotativă și după răsărirea plantelor am erbicidat. În primăvară am erbicidat cu Galera Super™, am intervenit cu 5-6 insecticide, în funcție de cum a fost nevoie și am aplicat două tratamente cu fungicide și foliare. În ceea ce privește fertilizarea, am mai administrat 200 kg/ha de uree și 200 kg/ha îngrășământ pe bază de sulf. Aceasta a fost toată tehnologia pe care am aplicat-o. Am recoltat în prima parte a lunii iulie și chiar am rămas surprins că am reușit să obțin așa rezultate, chiar dacă am avut parte de secetă inclusiv în luna mai”, a precizat fermierul campion Daniel Bondar. În această toamnă intenționează să semene în jur de 130 ha cu rapiță și va alege hibrizii PT275 și PT225, dar și alți hibrizi noi cărora vrea să le testeze potențialul.

Daniel Bondar_b

 Despre Corteva Agriscience

      Corteva Agriscience este o companie agricolă globală, tranzacționată public, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - incluzând un mix echilibrat și divers de genetică, produse pentru protecția plantelor și soluții digitale vizând maximizarea productivității pentru a contribui la sporirea randamentelor și rentabilității. Deținând unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură și o serie de produse și tehnologii de top aflate în drumul către piață, poziționate pentru a genera creștere economică, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întregul sistem alimentar, îndeplinindu-și promisiunea de a îmbogăți traiul celor care produc și celor care consumă, de a asigura progresul pentru generațiile următoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publică independentă la 1 iunie 2019, după ce fusese anterior Divizia pentru Agricultură a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.

™, ®, ℠ Mărci comerciale ale Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer și ale companiilor afiliate sau ale respectivilor proprietari.

 

Vizualizat: 891 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?