Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Prutul lansează SPORNIC Premium

Publicat: 14 mai 2016 - 09:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• primul ulei rafinat 100% High Oleic din România

Click pe poza pentru galerie!

Prutul S.A, una dintre principalele companii producătoare de ulei vegetal din țara noastră, a lansat în luna aprilie 2016 primul ulei ALTFEL din România, sub principalul brand al companiei - Spornic. Spornic Premium este PRIMUL ulei rafinat 100% High Oleic din România, obținut dintr-un soi deosebit de semințe românești de floarea-soarelui cu un conținut ridicat de acid oleic - acid gras mononesaturat Omega 9. 

 

Conținutul mare de grăsimi benefice - de 2,9 ori mai mulți acizi grași mononesaturați, considerați buni pentru sănătate, siguranța în preparare dată de punctul de fumigare mai înalt (232oC), precum și rezistența mai mare la râncezire, care prelungește termenul de valabilitate cu 50% (18 luni), reprezintă principalele beneficii ale uleiului Spornic Premium de care se pot bucura consumatorii. 

Produsul Spornic Premium este disponibil, în ambalaj de 1 Litru, în rețelele Carrefour, Auchan, Kaufland, Billa, Mega Image și Selgros. 

Lansarea produsului Spornic Premium 100% High Oleic poziționează Prutul S.A. ca deschizător de drumuri, fiind prima companie care introduce pe piață o gamă de uleiuri altfel, mai sănătoase și mai sigure, într-o industrie în care inovația s-a lăsat mult așteptată.. 

 

Investiții în tehnologie și calitate

Prutul S.A, companie cu capital integral românesc, este unul dintre principalii producători de ulei vegetal din România și unul dintre cei mai importanți jucători din industria de agribusiness din țara noastră. Compania deține Fabrica de ulei Prutul din Galați și 22 de capacități de depozitare a cerealelor și oleaginoaselor, în nouă dintre cele mai importante județe cu potențial agricol din țara noastră. 

Investițiile majore în fabrica de ulei din Galați, ca parte a strategiei de dezvoltare pe termen lung a business-ului, au vizat transformarea acesteia într-una dintre cele mai mari și mai moderne fabrici de profil din România. Astfel, fabrica de ulei Galați, dotată cu echipament de ultimă generație care asigură 

un sistem de producție complet (extracție, rafinare, îmbuteliere) și automatizat în proporție de 90%, are o capacitate de producție zilnică și de prelucrare a 900 de tone de semințe de floarea soarelui/24 h sau 700 de tone de răpiță/24 h sau 600 de tone de soia/24 h. Capacitatea de îmbuteliere a uleiului este de 6.000 sticle/oră!

Preocuparea permanentă pentru calitatea produselor a condus la investiții care au vizat creșterea standardelor de calitate și siguranță a produselor. Fabrica Prutul din Galați deține certificarea ISO 9001/2008 pentru domeniul său de activitate, precum și certificarea ISO 22000/2005, pentru etapele de rafinare și îmbuteliere, acordate de către prestigiosul organism de certificare, Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA). În anul 2012 fabrica a obținut și certificarea pentru FSSC 22000 (Food Safety System Certification), acordată de LRQA. Aceasta este o schemă completă de certificare pentru sistemele de management de siguranță a alimentului, care se bazează pe standardele globale ISO 22000 și PAS 220. 

Îmbinând cea mai îndelungată tradiție din România în domeniul producției de ulei vegetal, deținută de fabrica Prutul (din 1893), cu inovația, în acest moment compania Prutul are în portofoliu șase mărci proprii de ulei, poziționate în toate segmentele de piață: Spornic, Prutul, Bonatello, Picasol (ulei extravirgin de măsline), Surâsul Soarelui și Boniflor. 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.9(170) 15 - 31 mai 2016

Vizualizat: 1525 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?