Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Prutul asigură totul, de la sămânță la recoltă

Publicat: 07 martie 2014 - 17:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La sfârșitul lunii ianuarie, Prutul și companiile partenere au desfășurat o serie de evenimente în mai multe județe ale țării. În Timiș, prezentarea ofertei Prutul a fost organizată împreună cu partenerii Bayer și Limagrain iar în județul Arad, împreună cu DuPont și Pioneer

Click pe poza pentru galerie!

Prutul se numără printre cei mai importanți producători de ulei din România și este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de agribusiness din țară. Compania, cu capital integral românesc, deține fabrica de ulei din Galați și 22 capacități de stocare în 9 județe.

 

Model de business integrat

Claudiu Spiridonescu (foto), director de vânzări România Nord, cel care a deschis evenimentul de la Timișoara, a prezentat modelul de business integrat al companiei, care cuprinde: distribuția de inputuri pentru agricultură, achiziția și comercializarea de cereale și oleaginoase, depozitarea de cereale, producția de ulei (procesare, rafinare și îmbuteliere), prestări de servicii agricole pentru fermieri și operațiuni portuare în dana 21 din Portul Comercial Galați.

Prutul desfășoară operațiuni pe două mari divizii: fabrica de ulei și segmentul de agribusiness, având peste 550 de angajați. Cifra de afaceri a fost în creștere în ultimii ani, iar fabrica de procesare a florii soarelui produce acum 6 branduri de ulei pe care le comercializează în nume propriu.

Anul trecut, capacitatea de stocare a crescut cu 46 mii de tone prin noul siloz de la Galați iar echipa comercială a fost extinsă. Din estimările interne Prutul, prin brandurile proprii și cota de piață pentru ulei vegetal, compania ocupă locul 2 în România, unde acoperă 34 de județe, dar are un reprezentant și în Republica Moldova. „Ne dorim să fim una din primele dvs. opțiuni, ne dorim un parteneriat lung și de încredere.

Oferta de servicii a diviziei comerciale include comercializare și oferte de inputuri și motorină, servicii de finanțare, servicii agricole, achiziții de cereale, transport și depozitare”, a spus Claudiu Spiridonescu. Pentru aceasta, Prutul are parteneriate cu cei mai importanți producători și furnizori din România și oferă tot ceea ce este necesar pentru înființarea, întreținerea și ducerea la bun sfârșit a culturilor agricole, în special pentru cultura mare.

 

Pachet tehnologic pentru floarea soarelui

În partea a doua a prezentării, Bogdan Pintilie, manager produs Prutul, a pledat pentru o apropiere mai mare de fermieri prin consiliere tehnică.

Una dintre ofertele speciale ale companiei o reprezintă pachetele tehnologice pentru floarea soarelui, care includ: semințe, motorină finanțată până la momentul recoltării și depozitării producției, îngrășăminte complexe, îngrășăminte foliare și pesticide. La achiziționarea motorinei, fermierul își alege furnizorul, iar Prutul achită cash motorina pe care fermierul o va plăti la recoltare. Îngrășământul va fi achitat, de asemenea, la recoltarea florii soarelui.

„Diferența dintre producători o face producția. An de an ne-am axat pe companii de renume; se cheltuiesc foarte mulți bani pentru achiziționarea de semințe de înaltă valoare biologică, pe erbicide, dar atunci când vine vorba despre protejarea culturilor împotriva bolilor și dăunătorilor nu se fac la fel de multe eforturi. Riscul de îmbolnăvire a plantelor poate fi mai mare sau mai mic. Utilizarea fungicidelor este benefică pentru că fiecare kilogram la recoltă contează” a declarat Pintilie.

„Prin acest pachet ne dorim ca fermierii să vadă diferența dintre o cultură tratată cu fungicide și una netratată. Ne dorim ca fermierii să fie mulțumiți și să opteze pentru protejarea culturii de floarea soarelui.

Cheltuim mult prea mult pentru sămânță cu potențial ridicat, pentru a o cumpăra, pentru a face lucrări cu utilaje performante și apoi așteptăm până la recoltare să vedem ce producție avem. Banii pe care îi cheltuiți pe sămânță sunt tocmai pentru că acea sămânță vă poate duce la o producție impresionantă la momentul recoltării” a mai spus Pintilie.

În viitorul foarte apropiat, pentru a fi mai aproape de fermieri, Prutul va deschide un depozit la Orțișoara, în jud. Timiș.

Cele două companii partenere, Limagrain și Bayer și-au prezentat oferta de produse pentru fermieri. Astfel, Belin Dușan, director de vânzări Limagrain pe zona de vest, a prezentat oferta de porumb, iar Vâtca Nicu, reprezentant zonal, a prezentat portofoliul de floarea soarelui al Limagrain. Noutățile Bayer și oferta pentru primăvara 2014 au fost expuse de Daniel Grosz, director de vânzări pe regiunea vest.

 

SĂMÂNȚĂ DE CEREALE DIN PRODUCȚIE PROPRIE

Pentru a răspunde cererii fermierilor, Prutul investește acum, la Botoșani, în linia proprie de producere a semințelor pentru culturile de păioase (grâu și orz). Astfel, în această toamnă compania va putea oferi, din producție proprie, semințe de grâu din soiurile Apache și Arlequin (Limagrain) și grâu autohton din soiurile Glosa, Boema și Alex.

Vizualizat: 1296 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!