Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Protecţie absolută cu Austral® Plus

Publicat: 03 iulie 2019 - 09:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Austral® Plus este singurul insecto-fungicid ready-mix disponibil pe piaţă pentru tratamentul seminţelor de cereale de la Syngenta şi oferă protecţie absolută împotriva bolilor şi dăunătorilor de sol la culturile de cereale.

 

Syngenta introduce pe piaţa din România soluţia Austral® Plus, care înlocuieşte produsele pe bază de neonicotinoide pentru tratamentul seminţelor de cereale, în acest moment fiind singurul insecto-fungicid ready-mix înregistrat. Astfel, lansarea produsului Austral® Plus vine în sprijinul nevoilor fermierilor.

Austral_Plus_b

Fermierii au o soluţie viabilă pentru tratamentul seminţelor de cereale
Austral® Plus este un amestec ready-mix de două substanţe active (teflutrin 40 g/l şi fludioxonil 10 g/l) ce oferă un spectru larg de acţiune împotriva bolilor la sămânţă şi a dăunătorilor de sol. Teflutrinul este un insecticid cu spectru larg din clasa piretroizilor, care acţionează în jurul seminţelor prin contact şi vapori, difuzând de pe seminţe în sol, formând o zonă de protecţie în calea dăunătorilor, denumită halou. Produsul Austral® Plus protejează seminţele şi în acelaşi timp oferă şi un efect fitotonic. Acesta conferă protecţie împotriva viermilor sârmă (Agriotes spp.), a gândacului ghebos (Zabrus tenebrioides) şi a muştei cenuşii (Delia coarctata) şi este recomandat pentru tratamentul seminţelor de grâu şi de orz. Acţiunea fungicidă oferită prin substanţa activă fludioxonil asigură protecţie împotriva principalelor boli la cereale, printre care cele mai importante sunt Septorioza cu transmitere în sol şi prin sămânţă (Septoria nodorum), Fuzarioză (Fusarium spp.) şi Mălură comună (Tilletia spp.).
Pentru o bună acoperire a seminţelor, produsul se aplică numai împreună cu un adjuvant (AG 40R), cu care va veni împreună la pachet. Adjuvantul este de origine vegetală, obţinut din ulei de rapiţă esterificat şi are rolul de a îmbunătăţi aderenţa produsului pe sămânţă, reducând astfel semnificativ praful de pe seminţele tratate.
Punem întotdeauna accent pe utilizarea în siguranţă a produselor pentru protecţia plantelor iar, indiferent că vorbim despre operatorul care face tratamentul sau fermierul care manipulează seminţele tratate, venim cu recomandări specifice de utilizare, comunicate în toate materialele de promovare. Mai mult, Syngenta a dezvoltat o pagină de internet, special dedicată măsurilor de siguranţă pentru utilizarea produsului şi a seminţelor tratate. Aceste informaţii pot fi consultate accesând pagina: https://www.syngenta.ro/utilizarea-siguranta-produsului-austral-plus.

SYNGENTA ROMÂNIA

Articol publicat în revista Ferma nr. 12/239 (ediţia 1-31 iulie 2019)

 

Vizualizat: 83 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?