Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Protecţia culturii de floarea soarelui

Publicat: 09 iulie 2012 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta, ca şi în anii trecuţi, odată cu creşterea suprafeţelor cultivate se înmulţesc şi problemele în culturile de foarea soarelui

Click pe poza pentru galerie!

O rotaţie care nu mai poate fi respectată aşa cum o prevede tehnologia de cultivare face ca presiunea de infecţie, în special a bolilor, să fie una din ce în ce mai ridicată. De asemenea, excesul de umiditate şi temperaturile ridicate sunt factori favorizanţi ai apariţiei bolilor.

Petele de pe frunze, pe tulpini, la punctul de inserţie a frunzelor, plante cu talie mică, sunt câteva semne ale celor mai răspândite boli la floarea soarelui, boli ce pot afecta semnificativ cantitatea şi calitatea producţiei.

Momente cheie de aplicare a fungicidelor

Compania Bayer recomandă tratamente preventive (aplicate înainte de apariţia semnelor de boală) cu fungicide eficiente administrate în principalele momente de apariţie a infecţiei, care pot aduce sporuri semnificative ale calităţii, dar mai ales ale cantităţii de recoltă.
Sunt două momente cheie de aplicare a fungicidelor la floarea soarelui: faza de 6-8 frunze şi cea de apariţie a capitulului.

Produsele Bayer se pot aplica în fiecare din aceste două faze, fie că e vorba de fungicidul Prosaro, de Rovral, sau de cel mai nou produs: Sfera.

Adrian COSOR
Crop Manager
Bayer CropScience România


Sfera şi efectul "green leaf"

Sfera este un fungicid de ultimă generaţie, cu două substanţe active, ambele sistemice şi cu moduri diferite de acţiune, ceea ce-i conferă un spectru larg de control pentru putregaiul cenuşiu, putregaiul alb, alternarioza, pătarea cenuşie şi frângerea tulpinilor. Produsul are acţiune preventivă de lungă durată, curativă şi, în anumite situaţii, chiar eradicativă. Datorită componentei trifloxistrobin, Sfera prezintă efectul "green leaf", care menţine foliajul verde mai mult timp, pentru culturi sănătoase şi pentru producţii mari şi de calitate.

Vizualizat: 652 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!