Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Profil de câştigător

Publicat: 31 mai 2011 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai norocos dintre abonaţii publicaţiilor Ferma Media Grup, revista Ferma şi revista Recolte bogate, s-a ales, luna trecută cu un motocultor, în urma extragerii câştigătorilor Concursului Abonatului 2011

Click pe poza pentru galerie!

Marele premiu a revenit abonatului Ioan Bront, un tânăr fermier - de vreme ce a accesat cu brio Măsura 112 - din localitatea Cociuba Mare, judeţul Bihor, administrator al unei exploataţii mixte cu 50 hectare teren arabil în proprietate şi alte 120 hectare luate în arendă şi cu un efectiv de animale de 400 ovine, 10 porcine cu tineretul aferent, dar şi bovine şi alte specii, în număr mai mic.

Câştigătorul nostru practică agricultura de circa zece ani, împreună cu familia - soţia Loredana, părinţii şi cei doi fii, iar la publicaţiile Ferma Media Grup s-a abonat în urmă cu trei ani, din dorinţa - spun ei - de a fi cât mai bine informaţi.

“Fiind cultivatori de cereale şi, în aceeaşi măsură, crescători de animale, ne-am dat seama că trebuie să ne punem la curent cu noutăţile, cu tehnologiile agricole şi zootehnice, iar Ferma răspunde nevoilor noastre de informare.

Spre exemplu, în ultima perioadă ne-a interesat problema identificării animalelor, iar acum suntem atenţi la ce se mai întămplă prin ţară cu păşunile comunale, chiar dacă în comuna noastră păşunile sunt administrate şi întreţinute în favoarea crescătorilor şi de către aceştia. La fel se întâmplă şi cu Recolte bogate, în ceea ce priveşte producţia vegetală ”, a explicat familia Bront.

Cât despre premiul câştigat, tinerii fermieri ne-au spus că-l vor utiliza în gospodărie la lucrările legumicole, pentru care chiar aveau nevoie de o mână de ajutor şi, cu atât mai mult, de un motocultor.

Vizualizat: 1142 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?