Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PRODUSE NOI în portofoliul companiei Belchim Crop Protection

Publicat: 04 iulie 2017 - 09:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Având o abordare orientată către protecţia plantelor, Belchim Crop Protection vine în sprijinul cultivatorilor, dezvoltând soluţii care răspund nevoilor existente pe piaţă. 

De asemenea, compania demarează proceduri de înregistrare pentru a avea întotdeauna pregătite noi soluţii tehnice care să rezolve problemele de pe piaţă. Astfel, Belchim Crop Protection a lansat câteva produse noi în portofoliul comercial, omologate la sfârşitul anului trecut.

Putem vorbi aici de erbicidul Chikara Duo, recomandat pentru controlul buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate în viţa-de-vie şi livezile de măr şi păr, doza fiind de 3,0 kg/ha. Produsul îmbină efectul complementar a două substanţe active recunoscute pentru eficacitatea lor: flazasulfuron cu remanenţă de lungă durată şi glifosat - erbicid de contact cu efect de şoc.

La acesta se adaugă Lentagran 45 WP (s.a. piridat 450 g/kg), un erbicid în postemergenţă pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile legumicole.
Compania Belchim Crop Protection a rotunjit sfera noutăţilor prin desicantul Quad-Gold 200 SL (diquat 200 g/l) pentru cultura cartofului, rergulatorul de creştere Moxa (trinexapac-etil 250 g/l) utilizat pentru reducerea înălţimii plantelor ducând astfel la controlul căderii şi protecţia recoltelor la toate soiurile de grâu şi orz de toamnă.

Patru noi fungicide întregesc oferta Belchim

De asemenea, gama fungicidelor s-a îmbogăţit cu patru noi produse, după cum urmează: Cymco Super (cimoxanil 45 g/kg + 680 g/kg mancozeb) fungicid sistemic local şi de contact pentru combaterea manei la cartof şi viţă-de-vie şi Difcor250 EC (difenoconazol 250 g/l), fungicid sistemic consacrat pentru combaterea bolilor problemă la pomii fructiferi (specii sâmburose şi seminţoase), legume, rapiţă de toamnă şi primăvară, leguminoase, trandafiri şi plante ornamentale, culturi minore (numai pentru producţia de seminţe), având o acţiune preventivă şi curativă.

Apoi, în portofoliul nouăţilor se poziţionează Globaztar (azoxistrobin 250 g/l), produs sistemic, translaminar din grupa strobilurinelor cu acţiune preventive şi curativă împotriva bolilor din culturile de cereale păioase şi Videryo F, un fungicid nou destinat combaterii manei la viţa-de-vie (Plasmopara viticola). Acesta înglobează două substanţe active complementare de generaţie recentă, (ciazofamid+folpet) protejând planta, atât din interior, cât şi din exterior.

baciu-cakin-belchim_b

Un nou erbicid va fi omologat în această toamnă
„Pregătim o variantă îmbunătăţită a erbicidului Chikara cu acid pelargonic (sau nonanoic); produsul se cheamă Beluca şi va fi omologat în anul viitor în Româna, El este un desicant accesibil tuturor producătorilor agricoli, întrucât nu are grupă de toxicitate ridicată, adică T sau T+ şi în felul acesta se poate folosi de către toată lumea. Beluca este un produs de contact ce poate face simultan cu combaterea buruienilor şi plivitul chimic al lăstarilor din cultiura viţei-de-vie”, ne-a declarat Călin Baciu, director tehnic pe culturi horticole al companiei Belchim Crop Protection.

Vizualizat: 1713 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?