Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Produse FITOSANITARE de ULTIMĂ GENERAŢIE în portofoliul DuPont

Publicat: 28 iunie 2017 - 23:09
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând din această toamnă, portofoliul comercial al companiei DuPont se va întregi cu două noi erbicide şi tot atâtea fungicide pentru culturile de cereale păioase. 

Anunţul a fost făcut de Ion Săvulescu, directorul tehnic al companiei DuPont cu prilejul „Zilei Câmpului” în Centrul de Excelenţă DuPont din Insula Mare a Brăilei.
Mai întâi este vorba despre produsele Tripali şi Omera, ce reprezintă următoarea generaţie de erbicide, cu un spectru foarte larg de control la speciile de buruieni din culturile de cereale păioase, ce vin în completare la produsele existente pentru o acţiune mai eficientă în tratamentele fitosanitare. La testările cu Omera, spre exemplu, s-a putut înregistra un spor de producţie de 4-500 kg la ha, faţă de soluţiile actuale de combatere folosite”, ne-a declarat pentru revista Ferma, dr. ing. Ion Săvulescu, director tehnic, DuPont România.
Cu aceste noi soluţii tehnologice, se întregeşte foarte mult spectrul de combatere a buruienilor problemă, în momentul de faţă, în piaţa de profil găsindu-se, fie soluţii parţiale, fie amestecuri comerciale.

În ceea ce priveşte fungicidele, cele două produse noi, ce vor fi poziţionate de anul viitor în oferta comercială a companiei DuPont România, sunt Treori şi Cielex. „Ambele fungicide au o substanţă activă nouă, dar omologată, şi vin să completeze spectrul de fungicide pentru controlul complexului de boli ale cerealelor păioase. Treoris, imaginaţi-vă jumătate din Credo, ca substanţă activă, şi Cielex, jumătate din Acanto Plus. Acestea sunt recomandate pentru primul şi al doilea tratament la culturile de cereale păioase”, a precizat specialistul şef al companiei DuPont România.

Potrivit acestuia, intenţia companiei DuPont este să menţină, cu tehnologiile şi produsele pe care le comercializează în piaţă, performanţa şi calitatea culturilor agricole printr-un control optim al buruienilor, dăunătorilor şi bolilor, oferind, totodată, fermierilor certitudinea că serviciile DuPont sunt un sprijin real în obținerea unor culturi competitive şi a unor recolte care să aducă profit.

Vizualizat: 1788 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?