Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Producţii de peste 4 tone de rapiţă la hectar

Publicat: 19 august 2010 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În data de 23 iunie a.c., în localitatea Măicăneşti, judeţul Vrancea, fermierii din judeţele Brăila, Vrancea şi Buzău au fost invitaţi să participe la prezentarea în câmp a hibrizilor marca DSV.

Click pe poza pentru galerie!

Compania Biocrop, reprezentant exclusiv în România al companiei DSV Germania, a organizat acest eveniment în parteneriat cu compania distribuitoare Naturevo, în cadrul fermei deţinută de Avicola SA Focşani. În cadrul evenimentului au fost prezentaţi şapte hibrizi de rapiţă marca DSV, care au realizat performanţe foarte bune în cultură.

 

Un plus de peste 500 kg/ha

Chiar dacă nu s-a putut realiza recoltarea lotului, din cauza precipitaţiilor din zilele anterioare, cei 40 de fermieri prezenţi la eveniment au apreciat potenţialul de producţie al hibrizilor, evaluat la peste 4 tone/ha, puterea de ramificaţie, starea fitosanitară impecabilă şi MMB-ul hibrizilor DSV.

Inginerul Gheorghe Preda, de la Avicola Focşani, a precizat faptul că acest lot, care a beneficiat de tehnologia utilizată de societate pentru întreaga suprafaţă de rapiţă, a avut cele mai bune rezultate, producţia fiind cu minim 500 kg/ha peste media altor hibrizi. Fiind convins de profitabilitatea şi calitatea acestora, este decis ca pentru următorul an să extindă suprafaţa hibrizilor DSV în cultură.

Compania Naturevo, reprezentată de Ioan Enoiu, a prezentat tehnologia Flexitechagro, utilizată în cadrul lotului DSV doar în proporţie de 70%, din cauza condiţiilor meteorologice nefiind posibilă finalizarea programului, care ar fi crescut şi mai mult producţia.

Cel mai apreciat hibrid a fost Exocet, datorită rezistenţei la boli şi potenţialului de producţie excelent, precum şi rezistenţei la cădere şi frângere. MMB-ul acestui hibrid s-a situat cu mult peste media hibrizilor din ferma Avicola Focşani.

Profitul adus în fermă de aceşti hibirizi, luând în calcul un preţ de vânzare de 1,1 lei/kg, este de peste 800 de euro/ha, în condiţii de neirigare.

Calitatea produselor DSV este asigurată prin producerea şi condiţionarea seminţelor în Germania, precum şi de potenţialul genetic cu care sunt înzestrate.

Compania Biocrop va continua organizarea altor evenimente similare, în toate regiunile ţării, invitând fermierii cultivatori de rapiţă, pentru a se convinge de calitatea şi performanţele hibrizilor comercializaţi.

Informaţii furnizate de Biocrop

 

HIBRIZI DE RAPIŢĂ DSV PREZENTAŢI LA MĂICĂNEŞTI

Exocet - hibrid semitardiv, cu potenţial de producţie ridicat şi rezistenţă foarte bună la Phoma

Dynastie - hibrid timpuriu de ultima generaţie şi excelent potenţial de producţie

Rally - hibrid semitimpuriu, cu rezistenţă foarte bună la secetă şi conţinut în ulei ridicat

Horneţ - hibrid semitardiv cu rezistenţă foarte bună la ger

Sitro - hibrid semitimpuriu, robust şi flexibil, cu rezistenţă bună la ger şi la secetă

Safran - hibrid semitimpuriu, cu potenţial bun de producţie şi rezistenţa bună la Cylindrosporium

Flash - hibrid semitardiv cu rezistenţă bună la boli, frângere şi cădere.

Vizualizat: 754 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?