Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Probstdorfer Saatzucht România. ŞASE noi soiuri de GRÂU Premium, în PREMIERĂ!

Publicat: 30 august 2017 - 09:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În oferta comercială pentru sezonul de producţie toamna 2017 – primăvara 2018, compania Probstdorfer Saatzucht România promovează şase noi soiuri de grâu.

Acestea sunt: Getic (grâu Premium cu maturizare semitimpurie, perfect adaptat condiţiilor din Podişul Getic şi Câmpia Română); Topkapi (cel mai timpuriu soi de grâu din oferta companiei, aristat, foarte rezistent la arşiţa şi seceta din Bărăgan şi Dobrogea); Maurizio (omologat în aprilie 2016, aristat, semitimpuriu, rezistenţă foarte bună la făinare şi rugini); Tamino, (un semitimpuriu, aristat, foarte productiv şi foarte rezistent la îngheţ); Maximilian şi Mirastar, (soiuri Premium, aristate, semitimpurii, cu o excelenţă rezistenţă la făinare şi rugina brună, indici de panificaţie superiori).

Acestea au fost prezente în premieră, la sfârşitul lunii mai, în loturile demonstrative şi de cercetare amplasate lângă centrul industrial de procesare a seminţelor din Modelu, judeţul Călăraşi.

Varietăţi noi în circuitul comercial
De asemenea, au fost expune în premieră două soiuri de grâu durum de toamnă (Troubadur şi Sambadur) şi trei de triticale (o cereală hibridă excelentă pentru furajarea animalelor - până la 50% în reţetă - obţinută prin încrucişarea speciei Secale cereale cu Triticum aestivum) - Kaulos, Kasyno şi Fredro.

Între alte noutăţi pe care compania Probstdorfer Saatzucht România le va lansa în perioada următoare în circuitul comercial se numără trei soiuri de orz de toamnă – Finola, Alora şi Aida (primul, foarte timpuriu şi, deci, tolerant la secetă), orzoaica de primăvară, Elektra, dar şi cea mai nouă şi mai timpurie varietate de mazăre, Trendy.

‘Aida-n câmp!
De asemenea, la orzoaica de toamnă, noutatea se numeşte Aida - soi cu maturizare timpurie, excelent pentru furajarea animalelor datorită conţinutului proteic, rezistenţă bună la iernare, precum şi o rezistenţă foarte bună la secetă şi arşiţă. Varietatea are toleranţă bună la bolile foliare şi ale spicului, talia de 100 cm şi înfrăţirea puternică. Se recomandă densitatea la semănat de 400 bg la mp.

Vizualizat: 1858 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?