Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Probstdorfer Saatzucht România. ŞASE noi soiuri de GRÂU Premium, în PREMIERĂ!

Publicat: 30 august 2017 - 09:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În oferta comercială pentru sezonul de producţie toamna 2017 – primăvara 2018, compania Probstdorfer Saatzucht România promovează şase noi soiuri de grâu.

Acestea sunt: Getic (grâu Premium cu maturizare semitimpurie, perfect adaptat condiţiilor din Podişul Getic şi Câmpia Română); Topkapi (cel mai timpuriu soi de grâu din oferta companiei, aristat, foarte rezistent la arşiţa şi seceta din Bărăgan şi Dobrogea); Maurizio (omologat în aprilie 2016, aristat, semitimpuriu, rezistenţă foarte bună la făinare şi rugini); Tamino, (un semitimpuriu, aristat, foarte productiv şi foarte rezistent la îngheţ); Maximilian şi Mirastar, (soiuri Premium, aristate, semitimpurii, cu o excelenţă rezistenţă la făinare şi rugina brună, indici de panificaţie superiori).

Acestea au fost prezente în premieră, la sfârşitul lunii mai, în loturile demonstrative şi de cercetare amplasate lângă centrul industrial de procesare a seminţelor din Modelu, judeţul Călăraşi.

Varietăţi noi în circuitul comercial
De asemenea, au fost expune în premieră două soiuri de grâu durum de toamnă (Troubadur şi Sambadur) şi trei de triticale (o cereală hibridă excelentă pentru furajarea animalelor - până la 50% în reţetă - obţinută prin încrucişarea speciei Secale cereale cu Triticum aestivum) - Kaulos, Kasyno şi Fredro.

Între alte noutăţi pe care compania Probstdorfer Saatzucht România le va lansa în perioada următoare în circuitul comercial se numără trei soiuri de orz de toamnă – Finola, Alora şi Aida (primul, foarte timpuriu şi, deci, tolerant la secetă), orzoaica de primăvară, Elektra, dar şi cea mai nouă şi mai timpurie varietate de mazăre, Trendy.

‘Aida-n câmp!
De asemenea, la orzoaica de toamnă, noutatea se numeşte Aida - soi cu maturizare timpurie, excelent pentru furajarea animalelor datorită conţinutului proteic, rezistenţă bună la iernare, precum şi o rezistenţă foarte bună la secetă şi arşiţă. Varietatea are toleranţă bună la bolile foliare şi ale spicului, talia de 100 cm şi înfrăţirea puternică. Se recomandă densitatea la semănat de 400 bg la mp.

Vizualizat: 1396 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!