Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Principala PRIORITATE a fermierului Mihai Pantelimon este DOTAREA TEHNICĂ!

Publicat: 27 iunie 2017 - 14:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Inginerul Mihai Pantelimon, fermier din judeţul Bacău, este un împătimit al tehnicii de ultimă oră în materie de maşini şi utilaje agricole.

Şi-a dorit să urmeze o facultatea de profil... şi a făcut-o, îndeplinindu-şi visul din copilărie. „Am absolvit cursurile universitare de mecanică agricolă la Universitatea din Iaşi, promoţia 1973. Repartiţia am avut-o la Odobeşti, în judeţul Bacău, apoi am lucrat doi ani la SMA Dealu Morii, la Podul Turcului, iar din anul 1978 am venit cu transfer la SMA Sascut, unde am fost director o perioadă bună de timp”, îşi aminteşte Mihai Pantelimon de primii ani de stagiatură.

mihai-pantelimon_b

Acesta ne spune că, pentru un mecanic agricol, înzestrarea fermei este o eternă prioritate. „Anul acesta o să iau o combină de recoltat păioase Claas Tucano 450 pentru că celelalte sunt cam vechi. Am unele chiar din anii ’80, cu toate că sunt bine întreţinute. Am trei tractoare cu care lucrez: unul marca John Deere, un New Holland şi un Belarus. Mi-am dimensionat în aşa fel utilajele încât să pot lucra optim suprafaţa pe care o exploatez, de aproximativ 800 de hectare”, a susţinut fermierul bacăuan. Mihai Pantelimon doreşte să modernizeze întregul parc tehnic, dar nu-şi permite „la cât s-a înhămat”. Ştie că în piaţă sunt utilajele performante cu care se poate face tehnologie avansată. Cu o singură condiţie, să-ţi permiţi să le poţi achiziţiona!

Mihai Pantelimon are 67 de ani împliniţi şi speră să mai muncească măcar până la 70, până când băiatul său, Andrei, va susţine examenul de licenţă în agronomie. (…) De asemenea, fermierul mai este mândru şi cu nucleul de mecanizatori, oameni de toată isprava, pe care îi ştie de când le era director la SMA: „Am şase mecanizatori vechi cu şcoală profesională, specializaţi pe noile maşini şi utilaje, cum sunt New Holland sau John Deere, pe care poţi pune bază oricând. Aşa că trebuie să-i evidenţiez: Vasile Lazăr, Nicuşor Giurgea, Viorel Răuţă, Ion Diaconu, Ion Vrânceanu şi Vasile Andone”.

pantelimon1_b

Totuşi, inginerul Mihai Pantelimon susţine că „din păcate, nu dispun de utilaje pentru semănatul direct în mirişte. Sunt agregate complexe care execută mai multe operaţiuni, sunt excelente pentru o etapă superioară a agriculturii.

Care este grija lui cea mai mare şi cum reuşeşte să lucreze profitabil, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017!

Vizualizat: 2474 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?