Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Primul card de credit destinat fermierilor

Publicat: 18 martie 2022 - 12:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Lider al pieței în finanțarea producătorilor agricoli, Agricover Credit IFN a lansat recent primul card de credit Mastercard Business destinat fermierilor. Ce oferă un astfel de card?

Fluxurile monetare fluctuante, riscurile sezoniere și nevoile variate de finanțare ale diferitelor sectoare de activitate determină multe instituții financiar-bancare să considere agricultura ca fiind un domeniu dificil de capitalizat. Însă, cei de la Agricover Credit și-au propus să arate că agricultorii merită același acces la creditare și investiții ca orice alți profesioniști.

 Foto 1 Robert Rekkers_General manager Agricover Credit_b

Robert Rekker, General manager Agricover Credit IFN


Un nou standard în creditarea agricolă


Astfel, preluând modelul celorlalte carduri profesionale dedicate specialiștilor (medici, avocați, IMM-uri), divizia financiar non-bancară a Agricover Holding a lansat, împreună cu DiPocket UAB, Mastercard și Nexi-SIA, primul card de credit din România destinat exclusiv fermierilor și unul dintre puținele de acest fel din Europa.
„ A fost dificil tehnic să implementăm anumite funcționalități, pentru că există un anumit ciclu al veniturilor în agricultură, dar ni s-a părut foarte interesantă abordarea Agricover de a avea creditare cu scadență la un an, în sprijinul fermierilor”, a declarat Iulian Chifu, Sales Manager SIA Romania - procesatorul de plăți al cardului.

 Foto 2 Laura Stefan_Product Development Director Mastercard_b

Laura Ștefan, Product Development Director Mastercard


Caracteristici adaptate nevoilor fermierilor


Dezvoltat pentru a rezolva problemele operaționale de zi cu zi din ferme, precum achiziția de semințe, îngrășăminte, piese de schimb sau motorină, noul card FERMIER prezintă o serie de caracteristici specifice domeniului agricol:
1. Față de alte carduri de credit profesionale, nu există rate lunare, ciclul de tranzacționare fiind anual.
2. Rambursarea creditului este corelată cu perioada de recoltare a culturii preponderente, suma minimă de plată fiind 60% din sold. Altfel spus, vorbim de creditare cu plata la recoltă.
3. Cardul beneficiază de o linie de credit pentru capital de lucru pre-aprobată, astfel încât accesul la finanțare să fie simplu, rapid și nebirocratic. Fondurile alocate pot fi reîntregite și reutilizate oricând pe parcursul ciclului de tranzacționare.
4. Cardul poate fi folosit pentru retrageri la orice bancomat (ATM) din România și din străinătate, dar și pentru plăți în magazine sau tranzacții online.
5. Valabilitatea cardului este de 3 ani cu posibilitate de prelungire, iar asistența și suportul tehnic sunt asigurate 24/7 prin Call Center.
6. Dobândă Zero pentru achiziția de inputuri agricole din magazinul online Agricover, timp de 12 luni.

 3 chifu_b

”Există multe profesii liberale sau firme care au carduri Business Mastercard, dar deși suntem un jucător internațional, e prima dată când vedem un astfel de produs dedicat profesioniștilor din agricultură.”IULIAN CHIFU, Sales Manager SIA Romania


Rapiditate și flexibilitate


„Cu acest card am găsit o soluție sigură, ce oferă acces direct la bani, cu limite generoase pentru fermieri și nevoile lor curente. Rapiditate, inovație, flexibilitate - sunt cuvintele pe care le-am tot folosit pentru a găsi soluții de finanțare pentru fermieri”, a declarat Robert Rekkers, managerul general Agricover Credit IFN.

 

un articol de

DANIEL PLĂIAȘU

Vizualizat: 488 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?