Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PRIMĂVARA AGRICOLĂ. Lucrări în luna porumbului

Publicat: 19 aprilie 2017 - 13:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CAMPANIE LA FINAL. A doua jumătate a lunii lui Prier, denumită generic şi „luna porumbului”, este hotărâtoare pentru finalizarea însămânţării culturilor din epoca a doua de semănat, şi anume floarea-soarelui, porumb, soia, fasole ş.a.

În paralel cu însămânţarea, agricultorii au în atenţie şi protecţia culturilor de toamnă care necesită tratamente fitosanitare împotriva complexului de boli foliare şi ale spicului, dar şi pentru controlul dăunătorilor care încep să-şi facă apariţia.

Campanie la final în Câmpia Brăilei. După ce au terminat de semănat floarea-soarelui, fermierii din Bărăganul brăilean au trecut din mers la pregătirea patului germinativ pentru cultura porumbului. „Avem senzaţia că e umiditate în sol, dar poate să fie o capcană, aici, în Bărăgan. Se usucă pământul în urma rafalelor de vânt”, ne-a declarat Tudorel Mancă, producător agricol din satul Dudescu, comuna Zăvoaia. În ferma lui Mancă, însămânţările la floarea-soarelui au durat fix trei zile bune de lucru. Nici nu a avut o suprafaţă mare, doar 60 de hectare. (…)
De asemenea, ca în fiecare primăvară, însămânţarea porumbului în ferma lui Tudorel Mancă durează cel mult două săptămâni pline.

floare si porumb_b

În acelaşi timp, în sudul Mehedinţului, inginerul Cornel Stroescu a încheiat campania de însămânţări într-un timp extrem de scurt. În prima jumătate a lunii aprilie era cu totul gata. Însă, pentru a pregăti patul germinativ la parametrii agronomici corespunzători, a trebuit ca utilajele să facă două treceri în plus faţă de un sezon agricol obişnuit. “Seceta ne-a impus un ritm greu de lucru şi costisitor; consumuri suplimentare de motorină şi de lubrifianţi, la care se adaugă uzura prematură a utilajelor agricole; toate acestea vor creşte, în final, costurile de producţie cu circa 20 la sută”, ne-a declarat, uşor nemulţumit, liderul producătorilor agricoli mehedinţeni.

Pe larg despre campania de primăvară aflată la final, în revista Ferma, ediţia 15-30 aprilie 2017!

Vizualizat: 2913 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?