Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

PRIMĂVARA AGRICOLĂ: La BRĂILA irigaţiile vor salva porumbul

Publicat: 21 aprilie 2022 - 18:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii brăileni se confruntă cu preţurile scăpate de sub control la îngrăşăminte şi motorină, dar şi cu seceta. După ce au pregătit terenul şi vremea s-a încălzit, s-au grăbit să intre cu maşinile la semănatul florii soarelui şi al porumbului pentru ca seminţele să folosească la răsărire bruma de umiditate din sol.

„Trebuie să mai achiziţionăm fertilizanţi chimici la noile preţuri, dar să vedem posiblităţile de finanţare, că nu avem nici un interes să reducem tehnologia. Poate mai recuperăm din costuri prin preţurile produselor obţinute”, ne declară ing. Marcel Cucu, din Însurăţei, cultivator care şi-a propus să însămânţeze 400 ha cu floare, porumb şi soia.

 

Un spectacol de producţie


marcel-cucu_b_b

Cele mai mari speranţe şi le pune în irigaţii, mai cu seamă la cultura porumbului. „Mă aştept să fie un spectacol de producţie! Am achiziţionat echipament de irigat cu picătura şi sperăm să obţinem o medie de peste 18 tone/ha. Anul trecut, l-am avut experimental pe vreo 20 ha şi am făcut porumb de 17.500”, susţine Marcel Cucu.

În ferma sa din Bărăganul de Mijloc va însămânţa 120 ha cu hibrizi semitardivi. „Înaintea sărbătorilor pascale culturile de toamnă sunt curate şi frumoase, însă, în judeţ, cerealele păioase suferă din cauza lipsei de apă”, adaugă fermierul.

 

un articol de

MARIAN MUŞAT

Vizualizat: 1257 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?