Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Preşedintele APPR, Arnaud Perrein, ales vicepreşedinte al Confederaţiei Maiz’Europ’ CEPM

Publicat: 08 iunie 2018 - 08:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) a participat la primul Congres European al Porumbului, la Bruxelles

În data de 5 iunie 2018, la sediul Copa-COGECA din Bruxelles, s-a desfăşurat primul congres organizat de Confederaţia Europeană Maiz’Europ’ CEPM dedicat culturii porumbului.

Venind imediat după publicarea proupunerilor Comisiei privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, respectiv politica sectorială agricolă post-2021, Congresul a avut pe afiş, în mod legitim, întrebarea „Care va fi rolul porumbului in viitoarea PAC?”.

În prima parte a zilei s-a desfăşurat Adunarea Generală CEPM şi reuniunea consiliului director CEPM. Cu acest prilej, a fost reales în funcţia de preşedinte Daniel Peyraube, preşedintele FNPSMS din Franţa, iar Arnaud Perrein, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România (APPR), a fost ales să ocupe funcţia de vicepreşedinte, cu un mandat de doi ani.

În cursul după-amiezii, s-a desfăşurat conferinţa „Ce rol va avea porumbul în viitoarea PAC?’’, marcată de îngrijorări privind scăderile alocărilor bugetare pentru agricultură şi glisarea către o renaţionalizare a politicilor agricole, potenţial factor de distorsiune a pieţei unice europene. Confederaţia Europeană a Producătorilor de Porumb CEPM nu este de acord nici cu extinderea constrângerilor de climă şi mediu prin eco-schemele propuse pentru următoarea perioadă de programare, care vor eroda în continuare competitivitatea acestui sector european deficitar.

Evenimentul, la care au participat delegaţiile celor opt asociaţii naţionale membre ale CEPM, între care şi APPR, a avut ca invitaţi reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, ai delegaţiilor permanente ale Statelor Membre la Bruxelles şi ai unor organizaţii non-guvernamentale.

arnaud-perrein 2018_b„Este o funcţie care mă onorează”, a comentat Arnaud Perrein în legătură cu alegerea sa cu unanimitate de voturi in funcţia de vicepreşedinte al CEPM. „În ceea ce mă priveşte, voi participa activ în continuare la efortul constructiv de modificare a actualelor propuneri privind noua PAC, la dialogul cu autorităţile de la Bruxelles şi Bucureşti, pentru a avea o legislaţie cât mai favorabilă producătorilor agricoli din România. Cred cu tărie că soluţiile robuste sunt rezultatul unui proces iterativ care implică toate părţile interesate.”

 

Vizualizat: 672 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?