Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Poziţia industriei de protecţia plantelor din România cu privire la Pactul Ecologic European - Green Deal

Publicat: 10 februarie 2020 - 16:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În urma adoptării de către Parlamentul European a poziţiei sale referitoare la cadrul de politici de mediu pentru următorii cinci ani propus de către Comisia Europeană (Green Deal) industria de protecţia plantelor din România susţine următoarele: 

Industria noastră a susţinut întotdeauna o agricultură durabilă, dar productivă. Suntem receptivi la apelurile pentru reducerea pesticidelor și suntem pregătiţi pentru o dezbatere deschisă și constructivă asupra a ceea ce înseamnă aceasta cu adevărat. Realitatea este că fermierii au nevoie de soluţii pentru a-și proteja culturile și pentru a hrăni o populaţie în creștere. Trebuie să ne amintim că 26-40% din randamentul culturilor la nivel global anual se pierde din cauza bolilor și dăunătorilor.

Industria de protectia plantelor din Romania va continua să promoveze bune practici agricole asigurându-se că pesticidele, de origine chimică sau naturală, sunt utilizate de fermieri într-un mod sigur și responsabil, în conformitate cu Directiva de Utilizarea Durabilă.
De asemenea, vom continua sa organizam instruiri pentru fermieri la nivel naţional prin care îi încurajăm să poarte echipamente individuale de protecţie adecvate, utilizarea celui mai recent standard de duze cu derivă scăzută și colectarea ambalajelor goale de pesticide pentru a spori și mai mult nivelul de protecţie pentru sanatatea oamenilor și a mediului.

In colaborare cu parteneri locali, AIPROM promovează și diseminează cele mai bune practici de gestionare pentru a reduce la minimum pierderile de pesticide în sursele de apă și pentru a reduce impactul asupra biodiversităţii.
Membrii AIPROM continuă să investească în cele mai recente soluţii de protecţia culturilor, cum ar fi alternativele non-chimice de origine naturală, ajutând fermierii mici și mari să rămână competitivi, producând în același timp alimente într-un mod mai durabil și mai ecologic.
În parteneriat cu autorităţile competente, prin intermediul Planului Naţional de Acţiune, ne concentrăm toate eforturile pe reducerea riscurilor referitoare la utilizarea pesticidelor pentru sănătatea umană și a mediului, prin stabilirea unor indicatori de risc complementari la nivel naţional la indicatorii de risc armonizaţi deja Uniunea Europeană.
AIPROM salută abordarea de către Comisia Europeană a Pactului ”Green Deal”. Membrii noștri înţeleg pe deplin responsabilităţile ce le revin în calitate de reprezentanţi ai industriei. Industria de protecţia plantelor va continua cercetările în domeniu pentru a se asigura că fermierii vor produce suficientă hrană, de calitate și sustenabilă.

Despre AIPROM
Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din Romania-AIPROM, a fost înfiinţată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecţia plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 90% din piaţa de produse de protecţia plantelor din România. Totodată, AIPROM este membru al Asociaţiei Europene de Protecţia Culturilor - ECPA. Obiectivul principal al industriei de protecţia plantelor este acela de a oferi soluţii durabile la provocările agricole contemporane.
Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România și-a propus să promoveze utilizarea responsabilă a produselor pentru protecţia plantelor în contextul agriculturii durabile, care combină respectul pentru sănătatea oamenilor, cu grija pentru un mediu sănătos, satisfăcând, totodată, cererea tot mai mare de produsele agricole.
AIPROM dorește să fie motorul unei agriculturi durabile în România. AIPROM propune o abordare logică a managementului culturilor care să îmbine grija ecologică pentru un mediu divers și sănătos cu exigenţele economice ale agriculturii. Industria de protecţia plantelor promovează agricultura durabilă prin dezvoltarea de produse cu impact redus asupra mediului, prin încurajarea sistemului de agricultură integrată, prin angajarea în iniţiative voluntare, prin construirea dialogului de-a lungul întregului lanţ alimentar și sprijinirea, instruirea și formarea fermierilor.
Industria de protecţia plantelor este pe deplin angajată în realizarea standardelor sistemului european de reglementare transpus în legislaţia românească. Siguranţa alimentară este o responsabilitate comună, iar AIPROM colaborează strâns cu ceilalţi actori din lanţul alimentar pentru îndeplinirea obiectivelor ce trebuie atinse de România în acest domeniu.

Vizualizat: 1004 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?