Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Porumbul pierde la calitate din cauza umidităţii. Ce e de făcut!

Publicat: 24 noiembrie 2021 - 17:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Umiditatea crescută a boabelor a fost însoţită şi de o anumită depreciere naturală a calităţii lor, ceea ce poate conduce la pierderi financiare colaterale.

Dacă în fermele mari, performanţa combinelor a redus pierderile la recoltat, ajustarea şi viteza de recoltare fiind reglate în mod corespunzător, în fermele mici şi la producătorii individuali au apărut unele probleme.

 cultura de porumb 2_b


Alternativa la uscarea costisitoare e simplă


Din cauza costului şi chiar a lipsei infrastructurii pentru uscare, fermierii caută să aducă recoltele la umiditatea dorită încă din timpul când plantele sunt în câmp. De aceea e importantă alegerea potrivită a hibrizilor.

Foto 2 Marcel Talmacel_b

”În scopul reducerii din câmp a umidităţii recoltei de porumb, hibrizii trebuie să fie adaptaţi climatului local, cu un potenţial ridicat de producţie, cu o bună vigoare mecanică, ratele de creştere şi de uscare trebuind să fie adaptate mediului lor, pentru ca fermierul să valorifice condiţiile favorabile de uscare corespunzătoare lunii septembrie. Şi, sigur, trebuie adăugate şi aspectele legate de calităţile agronomice ale hibrizilor, anul 2021 fiind unul în care toate cele amintite şi-au pus amprentele asupra producţiilor şi, implicit, asupra rezultatului economic din ferme”, arată specialistul nemţean Marcel Tălmăcel, Director DAJ Neamţ.

Click AICI şi vezi ce se întâmplă cu porumbul nerecoltat toamna!

un articol de

PETRONELA COTEA MIHAI

redactor Radio România Iaşi

Vizualizat: 1587 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?