Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Porumb fertilizat organic

Publicat: 13 decembrie 2012 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru al cincilea an consecutiv, reprezentanţii Smithfield Ferme au obţinut recolte peste media realizată pe ţară, pe unul dintre cele 14 loturi experimentale cultivate cu porumb hibrid Pioneer şi fertilizate organic de Smithfield, în localitatea timişeană Jimbolia

Click pe poza pentru galerie!

 “Demonstrăm, an de an, că şi în România se poate face agricultură performantă, modernă, cu costuri optimizate şi un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, prin folosirea fertilizatorilor organici proveniţi de la fermele Smithfield.

Este deja o certitudine reconfirmată, atât de rezultatele deosebite obţinute la hectar, cât mai ales de creşterea constantă a numărului solicitărilor fermierilor pentru fertilizantul organic produs de fermele noastre”, a declarat Bogdan Mihail, preşedintele Smithfield România.

 

Recolte de 9 tone/ha

Productivitatea realizată în urma recoltării lotului demonstrativ de la Jimbolia a fost de 9,2 tone de porumb la hectar, mult peste media recoltelor obţinute în acest an în România, în condiţiile speciale de secetă care au afectat culturile agricole şi, în special, culturile de porumb.

Sevel Valean, unul dintre fermierii locali din Jimbolia, cu care Smithfield colaborează încă din 2010 în cadrul programului de fertilizare organică, este de părere că “fertilizantul organic chiar dă rezultate: este natural, mai ieftin şi permite obţinerea unor recolte peste medie. Este o soluţie la îndemână, de care suntem foarte mulţumiţi!”

 

Program derulat în judeţele Timiş şi Arad

Folosirea îngrăşămintelor organice provenite de la ferme duce la creşterea elementelor nutritive din sol, îmbunătăţindu-l cu materie organică. Acest tip de îngrăşământ organic înlocuieşte cu succes îngrăşămintele chimice, de aceea este folosit foarte des de fermieri din toată Europa. În zona de vest a ţării, Smithfield Ferme oferă anual îngrăşământ organic pentru fertilizarea terenurilor din judeţele Timiş şi Arad.

Îngrăşământul organic provenit de la Smithfield Ferme este aplicat prin tehnici moderne de injectare şi de scarificare, în baza analizelor agrochimice şi a planurilor de fertilizare care determină pentru fiecare parcelă de teren în parte cantitatea optimă de îngrăşământ necesară culturii. Aceste planuri şi analize sunt autorizate şi emise de Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice şi respectă prevederile Codului de Bune Practici Agricole.

Material furnizat de Smithfield Ferme

 

Parteneriat

Colaborarea dintre Smithfield Ferme şi Pioneer, derulată sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Timiş, a început în 2008, ca parte a programului Smithfield Ferme de promovare a agriculturii moderne, realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici. Programul le demonstrează fermierilor impactul pozitiv al îngrăşămintelor organice asupra eficienţei culturilor, calităţii solului şi costurilor operaţionale ale agricultorilor.

ALIANŢĂ
O nouă voce în domeniul agriculturii

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) este o asociaţie nou creată, ce reuneşte companii din domeniul cercetării, ameliorării, producerii şi comercializării seminţelor cu genetică superioară.

Obiectivul principal constă în promovarea şi susţinerea industriei seminţelor certificate în Romania, la care se adaugă educarea şi conştientizarea fermierilor cu privire la avantajele folosirii seminţelor certificate, apărarea drepturilor membrilor Asociaţiei privind proprietatea intelectuală, menţinerea unui dialog deschis cu alte asociaţii profesionale/patronale şi cu autorităţile din domeniul agriculturii din România, precum şi crearea unei platforme de expertiză şi competenţă în comunicarea cu autorităţile, cu fermieri şi cu publicul larg.

Până la acest moment, opt companii sunt membre AISR: Euralis Seminţe, KWS Seminţe, Caussade Semences Romania, Limagrain Central Europe SE, Biocrop, Pioneer Hi-Bred Romania, Syngenta Agro şi Monsanto România.

Pentru ca mesajul nostru să fie cât mai puternic, invităm şi alte companii cu acelaşi profil să se alăture demersului nostru.

Antonia IVAŞCU
Secretar General AISR

Vizualizat: 764 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?