Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Poliriz S - MINIFABRICA de AZOT obţinut pe cale BIOLOGICĂ

Publicat: 28 septembrie 2017 - 09:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TU CE ŞTII DESPRE POLIRIZ S? De câţiva ani, în toate platformele Donau Soja din România, Republica Moldova şi Bulgaria am întâlnit loturi de soia cu sămânţa tratată cu Poliriz S pentru bacterizarea rădăcinilor. Asta pentru ca planta să dezvolte vestitele nodozităţi cu rol în fixarea azotului atmosferic în sol. 

Am tot pomenit de acest produs românesc, care a dat rezultate vizibile atât în loturile demo, cât şi în culturile din ferme. În ultima vreme, şi datorită sprijinului cuplat aferent acestei culturi care poate fi folosită şi în programul de înverzire, soia convenţională a reînceput să fie o alegere pentru fermierii români. De aceea mi-am spus că fermierii merită să afle detalii despre acest produs necesar dezvoltării unei culturii eficiente de soia. Mai multe informaţii puteţi obţine atât de la Dan Jozsef, cât şi de la Naturevo, care îl comercializează deja.

Dan-Jozsef---la-microfon,-f_b

Dan Jozsef, administrator al SC Transapicola SRL, la microfon

Iată ce spune cel care a dezvoltat Poliriz S, Dan Jozsef, administrator al SC Transapicola SRL! „Soia provine din zona Pacificului, unde în sol se găseşte în mod natural simbiontul specific Bradyrhizobium japonicum. De la început, în afara arealului natural s-a simţit lipsa simbiontului şi, în anii ‘30 ai secolului trecut, în România, soia a fost lansată în cultură cu preparatul bacterian necesar.
În reţeaua de cercetare agricolă au fost serioase preocupări, au fost izolate şi identificate tulpini, s-a determinat intensitatea simbiozei. Când noi am abordat subiectul, ne-a rămas problema realizării unui suport care să protejeze viabilitatea microorganismelor din momentul bacterizării seminţei şi până la introducerea sa în sol.
Bacteriile sunt sensibile la razele ultraviolete, deci tratamentul seminţelor se realizează obligatoriu la umbră. Şi obligatoriu în ziua în care sămânţa va fi pusă sub brazdă! Suportul realizat de noi satisface aceste deziderate. Produsul comercial Poliriz S conţine cultura mixtă a mai multor tulpini de Bradyrhizobium japonicum. Poliris S foloseşte un suport de turbă fin măcinată şi sterilizată prin iradiere. Am obţinut acordul de folosire în agricultura ecologică, ne-a declarat specialistul.

Despre cum se poate procura Poliriz şi ce recomandări sunt importante, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!

Vizualizat: 1166 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?