Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PLĂŢI FERMIERI. Câţi bani a plătit APIA din SUBVENŢIILE pentru TEREN şi ANIMALE pe 2019!

Publicat: 14 aprilie 2020 - 13:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 16 octombrie 2019 - 10 aprilie 2020, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma de 2,59 miliarde de euro pentru subvenţii aferente anului de cerere 2019. Vă prezentăm sumele plătite pentru fiecare schemă de plată, conform răspunsului transmis de conducerea APIA la solicitarea FERMA.

În perioada 16.10.2019 - 10.04.2020, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a autorizat la plată suma de 2,71 miliarde euro, din care 2,59 miliarde euro - Campania 2019 din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă), FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) + cofinanţare de la BN1 (Bugetul Naţional) şi BN (Bugetul Naţional) şi 116,77 milioane euro - Măsuri de piaţă, comerţ exterior, promovare produse agricole şi Ajutoare de stat.

Astfel, situaţia sumelor autorizate la plată în Campania 2019, atât pe fondurile de finanţare, cât şi pe scheme/măsuri, la data de 10 aprilie 2020, era următoarea:

Schema/Măsura - Total sumă autorizată la plată
Schema de Plată Unică pe Suprafaţă SAPS – 958,32 milioane euro
Schema de Plată redistributivă – 99,93 milioane euro
Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru clima şi mediu (plata pentru înverzire) – 552,33 milioane euro
Schema simplificată pentru tinerii fermieri – 22,12 milioane euro
Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic – 164,25 milioane euro
TOTAL FEGA - 1,797 miliarde euro

Măsura 10 - Agromediu şi climă – 125,25 milioane euro
Măsura 11 Agricultură ecologică – 51,95 milioane euro
Măsura 13 Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice – 270,74 milioane euro
Măsura 14 - Plăţi în favoarea bunăstării animalelor – 111,76 milioane euro
TOTAL FEADR + BN 1 – 559,70 milioane euro

Ajutor Naţional Tranzitoriu în sectorul vegetal – 93,61 milioane euro
Ajutor Naţional Tranzitoriu în sectorul zootehnic – 144,04 milioane euro
TOTAL Buget Naţional - 237,65 milioane euro
TOTAL CAMPANIA 2019 - 2,594 miliarde euro

Agenţia de Plăţi "continuă să autorizeze la plată fermieri care au depus cererea unică de plată în Campania 2019", se mai arată în răspunsul transmis de conducerea APIA la solicitarea FERMA.

Singura schemă de plată pentru care APIA nu a plătit până acum nici un ban fermierilor pentru anul de cerere 2019 este sprijinul cuplat vegetal, pentru care sunt alocate 85,5 milioane euro, dar cuantumurile nu au fost stabilite până în acest moment.

31 martie 2020 a fost ultima zi pentru depunerea la APIA a documentelor justificative pentru fermierii care au solicitat sprijinul cuplat pentru soia, lucernă, cânepă şi orez în 2019.

Pe 7 aprilie 2020, directorul general al APIA, Adrian Pintea, declara, pentru AGROINFO, referitor la subvenţiile pe anul 2019 pe care APIA mai are să le plătească fermierilor că „doar ce mai sunt ici, colo, resturi. Aşteptăm să facem plăţile pe sprijinul cuplat şi se cam încheie”.

Pentru Campania 2020, APIA a reluat, din 6 aprilie, depunerea cererilor unice în sistem electronic.

DETALII aici: Mesajul APIA pentru FERMIERI: NU LĂSĂM PE NIMENI ÎN URMĂ! Câte cereri au fost depuse pentru SUBVENŢIILE pe 2020!

Euro _b

Vizualizat: 1220 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?