Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pioneer Media Club

Publicat: 20 decembrie 2016 - 15:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

90 de ani de inovație și succes! Cam așa s-ar sintetiza, în câteva cuvinte, evenimentul de presă, Media Club, organizat de celebra firmă americană de agribusiness DuPont - Pioneer, înființată acum nouă decenii de către Henry A. Wallace (fost vicepreședinte SUA), ca prima firmă dedicată exclusiv semințelor hibride (Hi-Bred Com Company).

În condițiile climatice din ce în ce mai aride, DuPont-Pioneer continuă ameliorarea porumbului pentru toleranță la secetă, proces început în urmă cu 60 de ani, dublând randamentul pe milimetrul de apă față de anii ’50. Pioneer afirmă că seceta este un fenomen complex și poate afecta culturile în mod diferit, dar e clar pentru toată lumea că fenomenul secetei s-a extins atât ca frecvență, cât și ca intensitate.

Pioneer Media Club

„Hibridul potrivit pentru hectarul potrivit”
Hibrizii Optimum AQUAmax conțin caracteristici native care permit porumbului să îmbunătățească utilizarea eficientă a apei în perioadele cu umiditate redusă. Pioneer vrea să-și păstreze poziția de lider în soluții și performanțe în materie de secetă, așa că dezvoltă hibrizi utilizând Tehnologia de Accelerare a Randamentului (AYT). Sistem care include înclusiv tehnici moleculare de creștere și strategii fenotipice precise, ce permit scanarea și identifiacrea rapidă a genelor responsabile cu creșterea productivității în mediile cu aport hidric scăzut. Cercetările se fac, începând cu 2010, în Centrul Tehnologic Multicrop DuPont - Pioneer din Sevillia, Spania.
Firma DuPont - Pioneer a rămas dedicată principiilor de business scrise în codul The Long Look în 1952, care privesc grija față de mediu prin abordarea aprofundată a eforturilor de sustenabilitate.

Pioneer Media Club

Floarea-soarelui crește într-un an cât altele în patru
Nu e un titlu de marketing, ci realitatea imediată. Din 2010, la Sevilla, în Spania - anul în care s-au pus bazele Centrului Tehnologic Multicrop DuPont - Pioneer, un centru de excelență care permite creșterea accelerată avansată (AFB) și integrarea accelerată a caracteristicilor (ATI) concomitent cu cercetarea fenotipului pentru lupoaie și afecțiuni fungice -, floarea-soarelui crește într-un an cât altele în patru. Ca să aveți o imagine plastică a fenomenului, pe cei 10.000 mp de sere ale centrului de excelență se pot dezvolta patru cicluri de creștere în spațiul protejat, alăturat cu alte două cicluri în câmp. S-a redus la 75 de zile ciclul de viață al florii-soarelui prin tehnologia de salvare a embrionilor la 10-12 zile după polenizare. Ceea ce duce practic la dublarea vitezei de apariție a hibrizilor pe piață.
În plus, centrul de la Sevilla, permite, pe lângă cartografierea accelerată a populațiilor, și cercetarea bolilor și a plantelor parazite, în special lupoaia, Verticillium, rugina și Phomopsis, în așa fel încât Pioneer să poată dezvolta rapid noile fenotipuri de apărare.
Media Club se dovedește o realizare de comunicare importantă a celor de la DuPont - Pioneer, care oricum au o strategie bine pusă la punct de către departamentul condus cu pricepere de Maria Cârjă.


POZIȚIONAREA PE PIAȚA FLORII-SOARELUI AUTOHTONE
DuPont - Pioneer susține, pe baza analizelor efctuate de Kleffmann Group, că anul acesta fermierii au optat pentru însămânțarea cu un hibrid Pioneer a nu mai puțin de 445.000 hectare. Hibrizii cel mai bine plasați sunt LE25 și LE29, ocupând în această ordine podiumul alegerilor fermierilor din România.
Cât privește noutățile pentru anul viitor, Jean Ionescu - director general al operațiunilor comerciale în România și Republica Moldov - aduce în atenția presei noul hibrid PR64F50, produs testat în ultimii patru ani pe tot arealul țării cu rezultate mai mult decât promițătoare. În unele locații a asigurat un spor de producție de 15-20 la sută față de hibridul pe care îl va înlocui în comercial.


Articol publicat in revista Ferma nr. 22 (183) din 15-31 decembrie 2016

Vizualizat: 341 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?