Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Picătura de SUCCES. O AFACERE PROFITABILĂ cu… seminţe!

Publicat: 26 aprilie 2017 - 12:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A PRODUCE SĂMÂNŢĂ ESTE O ÎNCUNUNARE PROFESIONALĂ. Cu sămânţa de porumb produsă la societatea agricolă ieşeană „Domeniile Lungu”, timp de două decenii, s-ar fi putut însămânţa întreaga suprafaţă cultivată cu porumb boabe a Uniunii Europene (27 state) într-un singur sezon agricol.

Inginerul Vasile Lungu, proprietarul Domeniilor Lungu şi unul dintre cei mai cunoscuţi producători de seminţe din România, are un crez, afişat pe pagina de internet a companiei: "Pentru un inginer agronom, a produce sămânţă este o încununare profesională, pentru că aplici o tehnologie exactă, iar pentru asta este nevoie de ştiinţă, de informaţie, de tehnică"! (…)

Vasile-Lungu2_bClick pe poza pentru galerie!

Pentru rezultatele sale, a fost distins, în anul 2013, cu Premiul de Excelenţă „Specialistul Anului în Regiunea de Nord-Est”.
A multiplicat/produs sămânţă hibridă de porumb, de floarea-soarelui, de rapiţă, precum şi sămânţă de plante autogame (specii de cereale păioase, soia, mazăre). În acest domeniu în care s-a consacrat şi şi-a atras respectul, Vasile Lungu a produs, în 2014, 9500 tone de sămânţă hibridă de porumb, cât să însămânţeze circa 500 mii de hectare. (…)
Calitatea seminţelor pentru culturile agricole depinde foarte mult de tehnologia folosită în prelucrarea acestora, de condiţiile de recepţie, uscare, sortare, batozare (în special la porumb), condiţionare, calibrare, tratare şi însăcuire, cu aplicarea etichetelor aferente categoriei respective de seminţe.

În acest sens, exploataţia lui Vasile Lungu dispune de utilaje noi şi moderne de uscare, calibrare, prelucrare şi tratare a seminţelor.
Suprafaţa cultivată pentru sămânţă este de circa 1500 ha, cea mai mare din ţară, în care predomină porumbul, apoi floarea-soarelui şi cerealele de toamnă, precum şi cartoful sămânţă.

Ce hibrizi cultivă pentru sămânţă şi care este chia succesului, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-30 aprilie 2017!

Vizualizat: 3061 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?