Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PIAŢA AGRIBUSINESS-ULUI. 2016, un an excelent pentru Comfert Bacău

Publicat: 16 martie 2017 - 13:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut, pentru Comfert, un important jucător pe piaţa românească de agribusiness, a fost unul extraordinar de bun. Cătălin Grigoriu s-a arătat extrem de mulţumit.

„Sincer, lăsând la o parte că toţi ne mai plângem, anul trecut a fost un an extrem de bun pentru agricultori. Şi lucrul acesta vi-l pot spune, atât ca fermier, cât şi ca distribuitor de inputuri, întrucât Comfert a avut cel mai mare grad de încasare din ultimii zece ani! Oamenii au avut producţii bune şi preţurile au fost avantajoase; astfel, încât anul trecut, gradul de încasări la Confert îl apreciem la peste 96%, comparat cu 89 -90 la sută în ultimii ani. E clar un semn bun!”, ne-a declarat Cătălin Grigoriu.

catalin-grigoriu_bClick pe poza pentru galerie!

Omul de afaceri băcăuan a precizat că de când a fost înfiinţată ferma vegetală (7600 ha), în urmă cu opt ani, când a început cu suprafaţă mai mică de 2000 ha, nu a mai făcut un profit atât de mare ca anul trecut. Chiar dacă preţul la grâu a fost mai mic, în 2016 decât în 2015, totuşi producţiile au fost de minim o tonă-două mai mari pe ha.

Cătălin Grigoriu vede acest nou sezon de producţie agricolă cu optimism. Se explică: „În primul rând imputurile. Un procent important din preţul înputurilor este dat de preţul îngrăşămintelor chimice. Aici, dacă vorbim de azotat şi de uree, pentru cei care şi-au cumpărat la timp, în extrasezon, aşa cum ar fi şi trebuit, preţurile erau cu 30-40% mai mici decât cu un an în urmă. Asta plus că a fost cel mai bun an din ultimii cinci-şase şi au avut bani suficienţi să cumpere imputuri cu 30-40 la sută mai ieftine, decât în anul anterior. E clar, un avantaj! La seminţe, pesticide, preţurile mai mult sau mai puţin se menţin la fel. Apoi, nu am avut parte de dezastre, de nenorociri să fim de pe acum îngrijoraţi”.

Agribusinessmanul ne spune că vede încet-încet o aliniere la standardele europene şi că o întoarcere nu va fi posibilă. Pe piaţa inputurilor au rămas doar firme foarte serioase, din care vin cu tehnologii din afară. E o focusare foarte mare pe produse performante, pe servicii de calitate ce nu pot fi găsite oriunde, de la încredere până la sfaturi agronomice, acestea vor conta destul de mult.

Concurenţa acerbă - raiul pentru fermieri
„Singura problemă care este pe piaţa asta de care fermierii beneficiază din plin este concurenţa incredibilă, nebună, între distribuitori, în care o bună parte dintre ei, contrar oricărei logici, vând sub preţul de achiziţie! Încerc şi eu să-mi explic fenomenul! În analiza mea sunt mai multe motive. Unul este disperarea, al doilea motiv este prostia, al treilea este dorinţa de a creşte cota de piaţă, al patrulea motiv ar fi dorinţa de promovare a companiei cu asumarea unor pierderi numite „costuri de marketing”. Şi asta se vede foarte bine la licitaţiile pentru produs organizate la Giurgiu, Ialomiţa, Brăila, în care au câştigat produse sub preţul de achiziţii! Asta în condiţiile în care noi, Comfertul, sau oricine din România, suntem unul dintre cei mai mari distribuitori din agribusinesuul românesc şi înseamnă că avem acces la cele mai mari discounturi! Noi şi alţi câţiva doi-trei jucători din piaţă nu putem să facem faţă concurenţei. Pentru că nu putem vinde în pierdere. Este raiul pentru fermieri!”, a conchis Cătălin Grigoriu.

Vizualizat: 6676 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?