Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pentru Ilie DAN, 2017 a fost printre CEI MAI BUNI ANI AGRICOLI!

Publicat: 25 octombrie 2017 - 11:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TOAMNA E MOMENTUL BILANŢULUI AGRICOL. În sudul ţării, până să vină frontul de precipitaţii mult aşteptat, s-a lucrat foarte greu. 

După cum ne-a declarat Ilie Dan, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Ilfov, s-a refăcut rezerva de apă din sol, deoarece au ploile mocăneşti, aşezate, au însumat timp de trei zile până la 100 litri de apă per metrul pătrat.

În exploataţia agricolă pe care o administrează, se încheiaseră recoltările, iar grâul, ultima cultură înfiinţată, a fost însămânţat pe cele 230 de hectare planificate. S-a lucrat cu două semănători performante care au înregistrat un ritm bun de lucru. “Am motive de satisfacţie, grâul mi-a oferit o producţie de aproape 8.000 kg/ha; sămânţa din soiuri franţuzeşti mi-am produs-o eu în fermă. Am vândut la recoltare, în baza unui contract semnat ceva mai târziu, la sfîrşitul lunii mai, la preţurile de 570-700 lei tona. Am avut şi indici buni pentru panificaţie, a ieşit bine”, am aflat de la producătorul agricol, care a crescut semnificativ suprafaţa cu grâu în această toamnă.

Fermierul a obţinut aproape 10 tone/hectarul de porumb, o recoltă destul de bună după aprecierea sa, iar la rapiţă a obţinut 3.300 kg/ha şi 3.400 kg/ha la floarea-soarelui.
Are înfiinţate 120 hectare de rapiţă, ar fi vrut ceva mai mult, dar nu s-a putut prelucra, plantele au deja peste 5 frunze.

Pe larg despre campania de toamnă în sudul ţării, în revista Ferma, ediţia 1-14 noiembrie 2017!

Vizualizat: 994 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?