Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Patrice Duvert, Bayer: „Avem nevoie de inovaţie”

Publicat: 24 aprilie 2020 - 09:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ediţia de anul acesta a „Bayer Agro Forum” a avut ca temă "Managementul eficient al provocărilor actuale în cultura de cereale păioase", iar invitat special a fost Patrice Duvert, Head of Agronomic Solutions Bayer EMEA.

Pentru cultura de grâu, fuzarioza este boala care poate să apară pe tot parcursul ciclului de vegetaţie şi care la final, odată cu apariţia spicului, poate produce pagube importante. Detalii despre etiologia şi metode de prevenire şi reducere a efectelor fuzariozei au fost prezentate de către Patrice Duvert. Am profitat de întâlnirea cu acest reputat specialist pentru a afla detalii despre programele inovative Bayer.

Florin Marian ÅŸi Patrice Duvert_b

Câtă muncă are în spate un nou produs fitosanitar?

Patrice Duvert coordonează echipa care manageriază proiectele pentru înregistrarea produselor de protecţia plantelor (erbicide, fungicide şi insecticide). Protocoalele pentru înregistrarea şi autorizarea substanţelor de protecţia plantelor presupune organizarea câmpurilor de testare în conformitate cu reglementările specifice fiecărui stat. Sunt evaluate în paralel reziduurile, toxicitatea, ecotoxicitatea, riscul de contaminare al apei etc., un proces care durează în medie 2-3 ani şi presupune colectarea a numeroase date pentru fiecare zonă climatică. "Acest proces complex este structurat după un principiu colectiv, ceea ce este foarte bine. Dificultăţile apar mai ales în viteza cu care autorităţile analizează dosarul", apreciază Patrice Duvert.
Echipa coordonată de acesta întocmeşte anual 30-40 de dosare, atât pentru produse noi, cât şi pentru extinderea utilizării unor produse în alte state. Iar un dosar are câteva sute de pagini, cu sute de teste, o cantitate impresionantă de informaţii, ceea ce explică oarecum de ce analiza dosarelor durează atât de mult.

Patrice Duvert_b

„Viitorul este dificil”

În ceea ce priveşte retragerea de la utilizare a unor produse pentru protecţia plantelor, Patrice Duvert consideră că "vor veni vremuri dificile, deoarece există multe produse care vor dispărea de pe piaţă, unele care oricum nu mai sunt eficiente, altele din motive de ecotoxicitate. Dar decizia pentru aceste produse care sunt încă eficiente a fost luată şi aceasta va reduce diversitatea substanţelor active, ceea ce poate crea probleme în ceea ce priveşte dezvoltarea de forme rezistente la acestea. Prin inovaţie vom înlocui substanţele eliminate, dar este tot mai greu. Problema care apare este aceea că substanţele noi trebuie să fie (în acelaşi timp) eficace, dar şi să îndeplinească toate reglementările oficiale. Este un vis că agricultura organică poate asigura hrana pentru întreaga populaţie, iar noi inovaţii nu vor veni prea curând în această direcţie. Nu vreau să fiu pesimist, dar viitorul este dificil iar compromisul va fi greu de găsit”, declară Patrice Duvert.
La nivel mondial există o cerere tot mai puternică pentru alimente, iar această necesitate este greu de înţeles, mai ales de către populaţia din Vest. "Se consideră că dacă producem organic suntem mai sănătoşi... şi că se produce suficientă mâncare şi nu trebuie să producem mai mult. Oamenii din Europa nu ştiu că avem o balanţă negativă în UE: noi importăm alimente, dar şi soia modificată genetic din America de Sud, pentru a hrăni animalele. Este o lipsă de educaţie a populaţiei", spune Patrice Duvert.
Bayer este acum implicată în industria produselor pentru protecţia plantelor şi seminţe, iar fermierii apreciază aceasta. Compania a început o transformare digitală pentru a fi mai predictibilă în recomandările sale către fermieri, astfel încât aceştia să ştie cum să investească mai eficient. "Nu doar organizaţia este importantă - foarte importanţi sunt oamenii, iar noi avem oameni foarte buni care îi instruiesc pe ceilalţi şi astfel ne înbunătăţim permanent activitatea", a încheiat Patrice Duvert.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 5/254 (ediţia 15-31 martie 2020)

Vizualizat: 566 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?