Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Parteneriat RAGT şi Bayer

Publicat: 20 septembrie 2011 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu o oarecare întârziere, RAGT ne-a anunţat un succes propriu: semnarea unui acord de colaborare cu Bayer pentru îmbunătăţirea geneticii la grâu

Click pe poza pentru galerie!

Acordul de colaborare a fost semnat la data de 27 iunie a.c. şi, prin acesta, compania franţuzească RAGT cedează către Bayer CropScience informaţii privind genetica şi marcării moleculari pentru grâul de iarnă.


Grâu produs de RAGT şi tratat împreună cu Bayer

RAGT este considerată una dintre companiile europene cu cel mai avansat program de dezvoltare şi de cercetare pentru grâul de iarnă. Ca parte complementară, ambele companii vor putea elabora proiecte comune pentru îmbunătăţirea geneticii la grâu, iar RAGT va primi opţiunea de a licenţia cu marca proprie grâul tratat împreună cu Bayer.

"Acordul semnat este un pas extrem de important pentru compania noastră în dorinţa de a ne consolida poziţia pe care o deţinem pe piaţa europeană a grâului. Grâul este o cultură care necesită un efort mare de cercetare din partea ambelor companii din punct de vedere atât al seminţelor convenţionale cât şi al noilor tehnologii, astfel încât să facă faţă viitoarelor provocări din agricultură.

Largul portofoliu de tratamente pe care îl deţine Bayer, precum şi competenţele unice pe care le are în domeniul tehnologiilor avansate, cumulat cu angajamentele pe care le onorează în abordarea noilor provocări fac din Bayer CropScience cel mai bun partener pentru noi.

Sunt convins că această cooperare va produce soluţii speciale pentru fermieri", a declarat Daniel Segonds, preşedinte executiv al RAGT.

La rândul ei, Sandra Peterson, preşedintele Bayer CropScience, s-a declarat mulţumită de parteneriatul cu RAGT şi de beneficiile pe care acesta le va produce în viitor. „Acest parteneriat mutual va întări programele privind tehnologia grâului.

Acordul de cooperare şi de licenţiere e un pas pentru atingerea obiectivului nostru: de a dezvolta producţia sustenabilă de cereale cu soluţii superioare bazate pe portofoliul performant pe protecţia plantelor, servicii pentru agricultură şi cele mai bune varietăţi de grâu.

Aceste soluţii vor permite fermierilor să îşi sporească producţia în condiţiile climatice de astăzi", a precizat Sandra Peterson.

Detaliile financiare ale acordului semnat nu au fost încă discutate, dar vor face subiectul unor dezbateri ulterioare şi vor fi comunicate.

Vizualizat: 834 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?