Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Parteneriat cu Biocrop pentru asigurarea calităţii

Publicat: 16 septembrie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Opţiunea fermierului pentru un anumit produs sau furnizor are la bază criterii diferite: preţ, experienţă, încredere, aşteptări. Dintre acestea, încrederea fermierului reprezintă obiectivul Biocrop în cadrul activităţilor sale pe piaţa agricolă din România, pentru ca opţiunea fermierului să pornească de la încrederea acestora în produsele Deutsche Saatveredelung.

Click pe poza pentru galerie!

Acesta a fost şi scopul întâlnirii de lucru organizate de Biocrop cu partenerii de distribuţie naţionali şi locali, în perioada 9-10 iulie, la Predeal.

Perspectivele acestor produse pe piaţa românească au la bază selecţia, în urma testărilor şi a performanţelor obţinute în cultură, în România şi în restul Europei. Produsele din portofoliul Biocrop, în special hibrizii de rapiţă, au constituit motorul evoluţiei spectaculoase pe care compania germană Deutsche Saatveredelung AG a înregistrat-o pe pieţele din întreaga Europă.

 

Zonarea produselor

Recomandarea diferiţilor hibrizi de rapiţă pe zone de cultură vine ca urmare a constanţei performanţelor obţinute pe fiecare zonă în parte.

Astfel, pe lângă produsele cu performanţe dovedite în toate zonele de cultură, Exocet şi Dynastie, există şi produse care s-au remarcat prin rezultate peste medie în anumite zone de cultură. Rally, Monalisa şi Limone, prin excelenta toleranţă la secetă, au performat îndeosebi în zona de sud şi sud-est.

Hornet şi Safran s-au dovedit a fi bine adaptaţi în special în zonele de cultură din nordul şi estul ţării, ca urmare a toleranţei la ger şi a maturităţii mai timpurii. Sitro şi Flash au obţinut rezultate foarte bune în special în zona de centru şi vest, climatul specific zonei fiind un suport excelent pentru punerea în valoare a calităţilor genetice ale acestor hibrizi.

Soiurile de grâu Chevalier şi Potenzial au deja un istoric al performanţelor calitative şi cantitative, în special în Moldova şi Transilvania.

Epoque s-a dovedit a fi un soi de orz capabil de a-şi pune în valoare potenţialul foarte ridicat de producţie în toate zonele de cultură.

A fost evaluat şi potenţialul de succes al mixurilor de păşuni şi pajişti pe care compania Biocrop le va aduce pe piaţă românească începând cu această toamnă.

Disponibilitatea produselor

Produsele sunt incluse într-o ofertă profesională de calitate, transparentă, fără elemente preferenţiale sau disimulate. Acest mod de lucru este coerent cu politica de distribuţie a Biocrop, ce caută să creeze un cadru concurenţial corect şi unitar pentru partenerii distribuitori, în efortul lor de a veni în întâmpinarea solicitărilor fermierilor pentru seminţe de calitate, cu potenţial de producţie ridicat.

Într-o nouă etapă de dezvoltare a Biocrop, susţinerea distribuitorilor în activităţile de consiliere, promovare şi vânzare către fermieri a devenit elementul central al activităţii Biocrop. Scopul comun al acestui parteneriat îl reprezintă încrederea fermierului în produsele DSV.

Calitatea

Argumentul comun al produselor din portofoliul Biocrop este calitatea. Calitatea muncii şi a rezultatului este urmărită de compania DSV în toate activităţile sale: ameliorare, producţie, procesare. Astfel, cantităţile de sămânţă de rapiţă certificată disponibile în România sunt în întregime tratate şi procesate exclusiv în capacităţile de producţie ale DSV din Lippstadt, Germania.

Această întâlnire a fost o ocazie pentru ca partenerii participanţi, din diferite zone ale ţării, să pună accentul pe obiectivele şi dificultăţile fermierilor din fiecare zonă, astfel încât acestea să găsească răspuns şi suport în produsele şi activităţile Biocrop.


CONCLUZII

Concluziile comune ale evenimentului, favorabile produselor DSV, au fost axate pe oferta Biocrop pentru campania de toamnă, pe condiţiile comerciale oferite către distribuitori, calitatea şi rezultatele hibrizilor de rapiţă dovedite în toată ţara, pe activităţile de promovare şi vânzare.

Chiar dacă în ultima perioadă condiţiile meteorologice nu au favorizat cultura rapiţei, din cauza nivelului rdicat de precipitaţii, aducând pierderi în procesul de recoltare, hibrizii DSV şi-au demonstrat calităţile deosebite, care au menţinut profitabilitatea în fermă şi în 2010.

Vizualizat: 715 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!