Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PACT pentru un „PAŞTE FERICIT”!

Publicat: 02 aprilie 2018 - 11:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Aşteptată mai ceva ca o ploaie căzută exact atunci când trebuie (şi cât trebuie), primăvara lui 2018 şi-a arătat, în sfârşit, soarele... Ce-i drept, încă zgribulit şi stingher. Aşa că, la o desprimăvărare atât de chinuită, natura încă nu ştie cum să reacţioneze. Să mai aştepte puţin sau să dea buzna?!

Despre întârzierea unor lucrări agricole, despre rezistenţa pomilor şi a legumelor timpurii la îngheţurile târzii, despre decalarea semănatului la culturile furajere din prima urgenţă am publicat, în această ediţie, mai multe articole. Nu doar constatări, ci şi sfaturi utile.

Cum, unde şi cu cât se vând mieii de Paşte, despre oul românesc versus presiunea importurilor, reportaje în ferme şi multe altele - pe toate le găsiţi în paginile revistei.

Dincolo de problemele de zi cu zi ale agriculturii, omul mai trebuie şi să trăiască, să se bucure măcar puţin de ceea ce a obţinut cu investiţii, dar şi cu muncă multă, pe care nici măcar nu o mai pune la socoteală atunci când trage linie după fiecare sezon agricol. Anomalii fiscale, subvenţii acordate şi nu prea, programe guvernamentale pe bani mulţi şi efecte zero vor mai fi şi după ce trece Paştele.

Până atunci, indiferent de apartenenţa socială şi religioasă, toată suflarea agricolă are nevoie de puţină linişte. Poate ne aude Dumnezeu şi ne apără, încă o dată, de vremurile grele care ni se tot anunţă.

Vă doresc aşadar, în numele colegilor din redacţia Ferma, să vă bucuraţi de Sărbătorile Pascale în tihnă şi bună înţelegere cu cei din jur. Să vă fie zilele senine şi calea luminată, ogorul verde şi masa îmbelşugată!

Paste-fericit-felicitare-fe_b

Vizualizat: 472 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?