Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Oraşul verde al viitorului, la BUGA Heilbronn 2019

Publicat: 23 noiembrie 2019 - 22:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Conceptul de eveniment BUGA Heilbronn 2019, în Germania, care a combinat expoziţia horticolă tradiţională cu una citadină despre viaţa urbană, s-a dovedit a fi de mare succes.

Numărul vizitatorilor a depăşit cifra de două milioane.

Peste o sută de puncte expoziţionale interesante, 23 de saloane florale în schimbare şi aproximativ cinci mii de evenimente au făcut din Buga 2019 un “motor” de dezvoltare urbană prin amenajarea unor adevărate cartiere verzi integrate oraşului Heilbronn. Prima etapă de construcţie a celor 23 de clădiri din noul cartier Neckarbogen a fost finalizată la timp, iar parterul noilor construcţii a fost utilizat pentru expoziţii interesante pe teme de viitor precum digitalizarea şi mobilitatea în oraşul viitorului.

BUGA Heilbronn 2019Click pe poza pentru galerie!

Noul cartier Neckarbogen

„Salonul Federal de Horticultură face ca anul 2019 pentru Heilbronn să fie unul foarte special. În ultimele luni s-a schimbat atât oraşul, cât şi modul de percepere a acestuia către exterior şi interior. Noul cartier Neckarbogen a găzduit peste 500 de persoane în timpul expoziţiei BUGA. În ceea ce priveşte dezvoltarea noastră urbană prin catalizatorul BUGA, obţinem recunoaştere din multe părţi, iar locuitoriii au mai multă stimă de sine şi trăiesc ca bune gazde", a declarat Henry Mail, primarul Heilbronnului.
Metoda inovatoare de atribuire a conceptului original în funcţie de destinaţia de utilizare şi de calitatea arhitecturii noilor construcţii, care stă la baza dezvoltării cartierului urban, a avut un răspuns foarte puternic şi pozitiv, în special în mediile de specialitate, lucru care a depăşit cu mult ideea de salon horticol. Astfel, această ediţie a expoziţiei BUGA a atins un public mai larg decât ediţiile anterioare datorită acestui proiect original. „La alte saloane horticole totul a fost demontat la final. În Heilbronn, o decizie-cheie a fost luată în 2012 şi a fost implementată ideea de planificare continuă şi după finalizarea BUGA", a declarat Hanspeter Faas, director general al Salonului Horticol Federal Heilbronn 2019.
Expoziţiile privind dezvoltarea cartierului-oraş Neckarbogen, pe temele urbane moderne ale digitalizării şi mobilităţii în oraşul viitorului, precum şi privind materialele moderne folosite în horticultură şi cele de construcţii au stârnit un mare interes în rândul vizitatorilor. Acestea au fost completate cu două pavilioane dedicate bionicii modelate după natură.

Voluntarii BUGA

Specialiştii în instalaţii, responsabilii privind irigaţiile, administratorii cimitirului -aceştia din urmă asigurând designul funerar în proiectarea mormintelor - şi cei care s-au ocupat de proiectarea amenajărilor florale în schimbare au avut un merit semnificativ în succesul evenimentului. Astfel, vizitatorii au putut experimenta ceva nou în fiecare zi.
O contribuţie deosebită a avut-o cercul de prieteni ai expoziţiei BUGA, care au dovedit o mare implicare în desfăşurarea evenimentelor. Prietenii acestei expoziţii au investit mult timp şi pasiune ca voluntari, acţionând atât ca ghizi turistici la Heilbronn Marketing Gesellschaft, cât şi la cele două staţii de închiriere pentru rulouri, scaune cu rotile şi cărucioare pentru vizitatori.


Horticultorii au “ plantat” viitorul la BUGA

Biodiversitatea şi sustenabilitatea au fost două teme prioritare la expoziţia BUGA. Aceasta din urmă a primit certificatul EMAS, un instrument voluntar al Uniunii Europene care sprijină companiile şi organizaţiile în gestionarea durabilă a mediului. Astfel, BUGA este transparentă şi cu privire la eforturile sale în domeniile mediului, conservării resurselor şi biodiversităţii. Organizaţii precum Grădina Asociaţiilor de Mediu, Grădina Mondială şi Grădina Naturală, dar şi Sectorul Agricol din zona Baden-Württemberg au făcut campanie de promovare pentru biodiversitate şi durabilitate. Horticultorii au “plantat” viitorul la BUGA Heilbronn. Grădinile inovatoare, zonele de plantare, zonele riverane şi sala de spectacole au încântat vizitatorii.

O grădină robotică

Latura horticolă a expoziţiei BUGA a adus multă satisfacţie în rândul publicului, potrivit sondajelor. Vizitatorii s-au inspirat pentru amenajarea grădinii lor private şi au avut oportunitatea de a experimenta jocuri şi concepte de viitor privind natura. Vizitatorii au putut, de exemplu, să aleagă dintre cele 2500 de dalii, să se bucure de parfumul a 8000 de tufe de trandafiri sau să asiste la prezentări pe teme despre plante şi evoluţia lor în timp. Au putut asculta albinele cu o tehnologie nouă şi au văzut pe viu o grădină robotică a viitorului. 23 de showuri au oferit capodopere florale care au reprodus scene din basmele moderne.
Expoziţia BUGA este un adevărat show şi o dovadă de măiestrie din partea tuturor profesiilor din domeniul horticol, inclusiv cele ecologice. Aşa a fost posibilă menţinerea în stare extrem de bună a plantelor şi florilor din imensele amenajări verzi şi florale, chiar şi în condiţiile de temperatură ridicată din această vară.
“Grădinarii” cimitirului au fost un punct de atracţie pentru public prin competiţia desfăşurată în proiectarea şi designul funerar.
Producătorii de arbori au prezentat soiuri rare, iar producătorii de arbuşti şi de flori au prezentat 48 de soiuri noi, dintre care o dalie şi câteva sortimente de trandafiri au fost botezate chiar în cadrul expoziţiei BUGA.
Societatea Federală de Horticultură din Germania a atras 291 de expozanţi la expoziţia BUGA 2019, înregistrând cea mai bună participare de până acum. Oraşul Heilbronn a arătat din plin viabilitatea acestui nou concept de expoziţie la BUGA 2019, fiind un instrument ideal pentru dezvoltarea urbană şi regională integrată, în Germania.
Peste doi ani, expoziţia BUGA va avea loc la Erfurt, în capitala Turingiei, regiune cu o tradiţie în horticultură de peste 300 de ani.


CARTIERUL „ARCUL NECKAR” - MODEL DE DEZVOLTARE URBANĂ INTEGRATĂ

BUGA Heilbronn este un cartier urban cu perspective, dar deosebit de inovator este „Arcul Neckar”, noul cartier inedit, în infrastructura sa verde având grădini comunitare între case, zone verzi şi pline cu flori, amenajate în ton cu tendinţele peisagisticii moderne. Aceste zone verzi înflorite se întind şi pe malul lacurilor special create pentru expoziţia Buga şi pe malul Nekarului. Arhitecţii peisagişti şi horticultorii au amenajat aceste spaţii verzi cu multă pricepere.
Salonul horticol şi-a arătat importanţa pentru dezvoltarea urbană integrată, care poate fi experimentată doar utilizând serviciile specialiştilor din domeniu: grădinari, producători de plante, de arbori şi arbuşti, arhitecţi peisagişti, specialişti în grădinărit şi în pepiniere. Aici s-a experimentat deja calitatea vieţii într-un astfel de spaţiu al expoziţiei, în stil BUGA, cum ar fi recreerea, educaţia privind mediul şi arta în aer liber.


Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

Vizualizat: 134 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?