Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

OFICIAL! AUTORIZAŢIE TEMPORARĂ pentru TRATAMENTUL SEMINŢELOR în PRIMĂVARA 2017

Publicat: 02 februarie 2017 - 12:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRODUSE AUTORIZATE pentru TRATAMENTUL SEMINŢELOR! În data de 1 februarie 2017, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a emis autorizaţia de utilizare temporară pentru produsele: Cruiser 350 FS, NUPRID AL 600 FS, SEEDOPRID 600 FS ŞI PONCHO 600 FS. 

Conform autorizaţiei temporare, companiile vor comercializa produsul numai agenţilor economici care fac dovada că tratamentul va fi efectuat în instalaţii profesionale cu personal calificat.

Este interzisă deţinerea stocurilor de produs sau seminţe tratate după expirarea celor 105 zile (16.05.2017).

Etichetele de pe sacii de seminţe tratate trebuie să respecte condiţiile impuse de legislaţia Europeană privind etichetarea seminţelor tratate cu produse de protecţia plantelor (art. 49 (4) al Regulamentului (CE) nr.1107/2009.

Autoritatea competentă (MADR) prin agenţiile fitosanitare va realiza controale la staţiile de tratament şi în ferme pentru aplicarea măsurilor impuse în autorizaţie.
Este menţionat ca însămânţarea să se efectueze cu semănători dotate cu echipamente care să asigure reducerea riscului, respectând buna practică agricolă.
Autorizarea temporară permite fermierilor să poată folosi seminţele tratate cu acest produs până la dată de 16.05.2017.

Vizualizat: 1523 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?