Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Odihnă plăcută cu POLSTA

Publicat: 08 mai 2019 - 22:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Perna din cauciuc POLSTA, noul produs inovativ oferit de KRAIBURG, aduce un confort special în aşternuturile adânci din boxa de odihnă. Prin răscolirea aşternutului cu membrele anterioare ale animalului, se formează spaţii goale a căror completare cu adaos de aşternut necesită măsuri de îngrijire suplimentară a boxei. „Perna pentru aşternuturile adânci” rezolvă tocmai aceste inconveniente.

Pardoseala constă în două plăci de cauciuc cu o grosime totală de 10 cm. Partea de dedesubt dispune de un profil cu lamele, care acţionează ca un amortizor, contrabalansând greutatea vacii la aşezarea în aşternut. Stratul de deasupra este un covor mai subţire cu profilul sub formă de semisfere umplute cu aer. Aceste elemente cu rol de pernă oferă vacii în decubit un confort deosebit de bun. Cel mai important lucru este faptul că semisferele fixează foarte bine aşternutul de paie pe suprafaţa lor şi protejează articulaţiile carpiene ale animalului. Experienţa practică a dovedit că vacile acceptă boxele prevăzute cu POLSTA deosebit de bine, iar verdictul fermierilor cu privire la acest produs este unul foarte bun!

KRAIBURG_POLSTA_b
Cu o lăţime de 110 cm, POLSTA poate fi montată aproape în orice pat adânc. Spaţiile libere de la boxă la boxă sunt umplute cu aşternut. În lungime, POLSTA măsoară 91 cm şi se livrează cu şuruburi de pridere, nefiind necesare lucrări deosebite pe suprafaţa de montaj. Aşternutul din spatele boxei va fi întreţinut, completat şi schimbat în mod obişnuit, iar în zona din faţă, pe perna POLSTA se va adăuga aşternut atât cât este necesar pentru aducerea acestuia la acelaşi nivel în boxă.

POLSTA_In grajd_b

Articulaţii sănătoase
În plus, cercetări riguroase (Ref. Ofner-Schröck, E., Guggenberger, T., Gasteiner, J., „Prüfbericht 01/2018: Tiefboxenkissen POLSTA", HBLFA Raumberg-Gumpenstein, 2018) au dovedit influenţa pozitivă asupra articulaţilor membrelor anterioare ale vacilor. Astfel, după numai 3 luni de odihnă pe POLSTA, sănătatea articulaţiilor s-a îmbunătăţit cu 17%.
În concluzie, cu noul covor POLSTA, producătorul KRAIBURG aduce un plus pentru ca fermierul să obţină aşternutul adânc perfect. Prin volumul său considerabil, perna îmbunătăţeşte condiţiile din grajd: mai puţină muncă pentru îngrijirea boxei, economie de aşternut, iar vaca se poate odihni confortabil şi cu “capul sus”. Gropile adânci din aşternut vor fi de domeniul trecutului, produsul nou adus de KRAIBURG pe piaţă rezolvând simplu o problemă centrală a sistemului de întreţinere în aşternuturi adânci!

POLSTA_Sectiune transversala_b

Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/234 (ediţia 15-30 aprilie 2019)

Vizualizat: 69 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?