Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Nutriţie cu Eurocereal 34 - ideal la momentul oportun şi în locul potrivit

Publicat: 29 august 2019 - 00:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Timac Agro România dă startul unei noi campanii pentru soluţia pe care nu doar firma, ci şi fermierii care o utilizează de 4 ani, o consideră ideală ca fertilizare pentru culturile de toamnă, şi anume EUROCEREAL 34.

Deja prezent pe piaţa din România, EUROCEREAL 34 şi-a dovedit eficienţa şi continuă să ”cucerească” fermă după fermă.

TimacAgro_b

Fertilizare şi stimulare fiziologică
Specialiştii companiei Timac Agro care oferă soluţii de nutriţie vegetală explică de ce culturile de toamnă au nevoie atât de fertilizare, cât şi de stimulare. „Şi de ce e nevoie de stimulare? Pentru că avem în toamnă un istoric din punct de vedere climatic defavorizant în România, inclusiv în ultimul an, în care culturile de toamnă au extrem de mult de suferit din cauza lipsei precipitaţiilor. Şi doar prin nutriţie, planta nu este în măsură să depăşească factorii abiotici extremi, iar stimularea fiziologică poate să fie marele pas în a spune «nu doar nu întorc cultura», ci chiar «cultura arată excepţional, având în vedere condiţiile externe»”, a subliniat Marius Marica, oficialul Timac Agro România.
În acest context, e de precizat că anul trecut, fertilizarea de toamnă cu EUROCEREAL 34 a fost cea care i-a ajutat pe fermieri să îşi salveze culturile de rapiţă şi de grâu care au avut o răsărire problematică. ”Într-o foarte mare măsură, soluţia noastră a salvat recolta de rapiţă a fermierilor care au utilizat-o în toamna 2018, fermieri care au decis să nu întoarcă cultura. Şi da, au salvat cultura de grâu după un start întârziat în toamnă, iar eficienţa soluţiei s-a văzut în primăvară la restartul vegetativ”, a explicat Marius Marica.

Particularităţile îngrăşământului inovativ
EUROCEREAL 34 se diferenţiază de un îngrăşământ de tip NP sau NPK, oferind fermierilor o specificitate ce se ”traduce” prin biostimularea plantei pentru dezvoltare radiculară, printr-o protecţie a elementelor ca ele să nu se blocheze în sol, precum şi printr-o mobilizare a elementelor deja existente în sol.
Specificitatea MPPA DUO pe care o are EUROCEREAL 34 are ca principal beneficiu asigurarea unui start rapid al culturii prin dezvoltarea rapidă a rădăcinii, dar şi asigurarea de fosfor disponibil pe termen lung necesar în faze avansate de vegetaţie a culturii, precum fructificarea şi formarea seminţelor până la coacere.
Este un îngrăşământ solid tip NP+, macro+, microelemente cu specificitate privind biostimularea plantei şi radiculară; acţiunea de protecţie şi de eficientizare a elementelor conţinute; mobilizarea elementelor deja existente în sol.
Agricultorii care deja au avut în fermă EUROCEREAL 34 extind suprafeţele fertilizate, în timp ce noii fermieri comandă fertilizantul gândit special pentru culturile de toamnă.
Să aveţi recolte bogate!

Text şi foto: Timac Agro România


DE CE SOLUŢIA IDEALĂ?
„Soluţia ideală pentru că, din punct de vedere tehnic, EUROCEREAL 34 răspunde cel mai bine necesarului nutriţional al culturilor în toamnă.
Ideală pentru că e o soluţie care răspunde foarte bine în condiţii nefavorabile pedologic, terenuri acide sau bazice în care eficacitatea soluţiilor clasice de fertilizare este una mult diminuată.
Ideală pentru că, alături de elementele nutritive, aducem în soluţia noastră şi elemente de stimulare fiziologică a culturii”, ne-a explicat Marius Marica, oficialul Timac Agro România.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 13/240 (ediţia 1-14 august 2019)

 

Vizualizat: 256 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?