Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Nutriplus de la Maïsadour

Publicat: 28 februarie 2017 - 01:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În luna ianuarie, Maïsadour Semences a organizat o serie de întâlniri cu crescătorii de vaci de lapte. La Arad, evenimentul a fost organizat împreună cu Andagra, cu participarea a peste 60 de fermieri.

 

Accentul a fost pus pe prezentarea Nutriplus, un program de selecție pentru furaj, dezvoltat de Maisadour în ultimii zece ani și care urmărește patru criterii: randament, siguranță (garanție), apetență și digestibilitate. Prin programul Nutriplus, Maïsadour oferă semințe și instrumente de management al recoltei, cu scopul de a maximiza rentabilitatea recoltei de furaje din fermă.

Managementul corect al recoltei
• Nutriplus cuprinde mai multe etape: alegerea furajului potrivit și strategiile de rotație a culturii (pentru porumb siloz, lucernă, amestecuri furajere și culturi verzi), semănatul, supravegherea culturilor și recoltarea și, nu în ultimul rând, reușita conservării furajelor.
Maïsadour oferă posibilitatea alegerii, dintr-o gamă largă de hibrizi, a celei mai bune variante. „Considerăm că nu există cel mai bun hibrid, ci alegerea potrivită pentru tehnologia din fermă, condițiile de sol și climatice din zonă”, a declarat Lise Grimoux, key account Maïsadour. De aceea, prin rețeaua de cercetare și de fermieri, compania cunoaște disponibilitatea fiecărui hibrid și caută să facă cele mai bune recomandări pentru fiecare fermier în parte.
• Precosem este un instrument de ajutor în stabilirea datei optime de semănat și care asigură obținerea celui mai mare profit. Fermierii care au aplicat în programul Precosem au avut un plus de o tonă SU/ha.
• Mas-Pilot este un program de monitorizare online a culturilor pe fiecare parcelă, care ajută la prevederea etapelor de dezvoltare a culturilor și gestionarea parcelelor, de la semănat până la recoltare.
• Nutriplus Harvest este un program de sprijin pentru estimarea perioadei optime de recoltare a fiecărui hibrid, pe baza măsurării cantității de substanță uscată.
Pentru îmbunătățirea conservării, Maïsadour oferă o gamă de aditivi pentru însilozare - Silo-King, adaptată diverselor sisteme de conservare, și Nutriplus Silo, pentru diagnostic și asistență la însilozare.

AgriNIR - laborator mobil
Întâlnirea a avut și un scop practic, în prealabil, fermierilor li s-a cerut să aducă probe de siloz. Laboratorul mobil AgriNIR a efectuat pe loc analize de calitate a silozului privind conținutul de substanță uscată (SU), proteină, energie, ADF, NDF și cenușă. „Acesta este marketingul nostru, un aparat de 80 mii de euro, pentru a ști care este calitatea silozului dvs. (...), să vedem cum putem să creștem calitatea furajelor. Nutriplus este un program pentru crescătorii de animale și începem cu o analiză de siloz”, a adăugat Lise Grimoux.
Echipa Maisadour face aceste analize gratuit pentru clienții săi. Pe baza lor se fac recomandări de îmbunătățire a tehnicii de însilozare și pentru a alege cei mai potriviți hibrizi de porumb pentru siloz, ne-a precizat Lise Grimoux. Alegerea unui hibrid de porumb se face în funcție de conținutul în siloz al rației furajere: cu mai mult de 70% sau sub 70% conținut în porumb siloz. Practic, sunt două game de hibrizi de porumb pentru siloz, una cu energie rapidă (conținut mai mare de amidon) și alți hibrizi cu energie echilibrată (echilibru între conținutul de amidon și frunze).

 


SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ÎNTRE FERMIERI
Ioan Andru, administratorul Andagra, a deschis manifestarea plăcut impresionat de numărul mare al celor prezenți: „ne-am întâlnit pentru a face schimb de informații folositoare în viitor. Colaborăm bine cu Maïsadour, atât pentru semințele de porumb și de lucernă, cât și pentru producerea de siloz. Dar nu este atât de importantă firma de la care cumperi sămânța, cât capacitatea noastră de a alege hibrizii cei mai potriviți în contextul și condițiile agro-pedo-climatice pe care le avem fiecare în fermă”.
Doi fermieri timișeni și-au prezentat activitatea și experiențele din ferme. Coraș Ardelean a vorbit în calitatea sa de fermier și de președinte de asociație despre modelul său de integrare a producției de lapte printr-o unitate de procesare, precum și modalitățile de accesare a subvențiilor și fondurilor pentru fermieri. Iar Adriana Sechei a prezentat activitatea și modul de lucru al Cooperativei agricole din care face parte.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 550 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?