Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Nu rataţi Gala PRIA Romanian Farmers: 28 septembrie 2017!

Publicat: 15 septembrie 2017 - 14:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRIA Events organizează conferinţa PRIA Agriculture, însoţită de Gala PRIA Romanian Farmers în cadrul căreia fermierii români vor fi premiaţi şi anul acesta, la Bucureşti, în 28 septembrie 2017, la Bucureşti.

Conferinţa PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură şi reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorităţi, fermieri şi companiile care îşi desfăşoară activitatea în acest sector.

Gala PRIA este dedicată fermierilor români ce au investit resurse financiare, foarte multă muncă şi experienţa lor de-a lungul timpului şi astfel au contribuit la dezvoltarea sau menţinerea agriculturii României pe un loc bun în UE.
În cadrul acestei gale vom recunoaşte eforturile şi contribuţia fermierilor români care au investit capital românesc, timp, muncă, cunoştinţe şi energie pentru agricultura noastră.
Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare şi o atenţie deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea şi sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăţi directe fermierilor şi prin măsuri de piaţă şi finanţează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.
Şi în ţara noastră agricultura joacă un rol extrem de important, însă există încă loc de creştere, potenţialul României în sectorul agricol fiind foarte mare. În cadrul conferinţei vom vorbi despre anumite probleme cu care ne confruntăm, dar vom afla şi soluţiile sau sugestiile pentru o creştere esenţială a agriculturii în România.

"Conferinţa PRIA Agriculture reprezintă cel mai important eveniment din această toamnă pentru agricultură şi reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor, asociaţii, fermieri şi companii care activează în agricultură. În cadrul Galei PRIA Romanian Farmers - ne vom concentra pe recunoaşterea eforturilor îndelungate ale fermierilor români si vom afla poveştile lor de succes, dar şi ce provocări au avut de-a lungul timpului", declară Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture şi a Galei PRIA Romanian Farmers.

Lectori invitaţi sunt: Petre DAEA - Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Graţiela GAVRILESCU - Ministrul Mediului; Elena Oana IACOB – Secretar de Stat,Ministerul Finanţelor Publice; Laurenţiu BACIU – Preşedinte, Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR); Emil DUMITRU– Preşedinte, CN ProAgro; Daniel CONSTANTIN – Fost ministru al Agriculturii si al Mediului; Valeriu TABĂRĂ – Fost Ministru al Agriculturii; Adrian PINTEA - Director General, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA); Radu Codruţ ȘTEFĂNESCU – Preşedinte Director General, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI); Tudorel ANDREI - Preşedinte, Institutul Naţional de Statistică, precum şi un reprezentant din partea CEC BANK.

Printre temele abordate în cadrul conferinţei se vor regăsi: priorităţile Guvernului în ceea ce priveşte agricultura României; aplicarea prevederilor Politicii Agricole Comune (PAC) şi ale Politicii Comune de Pescuit; seceta şi sistemul de irigaţii în România; cumpărarea şi vânzarea terenurilor agricole, cadastrarea; contractele futures în agricultură; fonduri europene şi simplificarea procedurilor, subvenţii şi situaţia plăţilor; crearea fondului mutual – de când ar putea intra în vigoare şi ce riscuri va acoperi; camerele agricole – cum se pot organiza acestea; măsuri fiscale pentru agricultură – spre ex. compensarea datoriilor cu subvenţiile, obligaţiile privind TVA-ul; schema de minimis pentru energia necesară agricultorilor; legea51 şi relaţia fermier – retailer; rolul Ministerului Mediului pentru agricultură; bilanţul anului 2017, precum şi soluţii pentru a avea un 2018 agricol mai bun.

Cu o experienţă de peste 12 ani echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor premium pentru fiecare sector al economiei.
PRIA Agriculture se va desfăşura cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Franceză, Camerei de Comerţ şi IndustrieRomâno-Olandeză, BEROBA,Camerei de Comerţ şi IndustrieRomânia-Israel, Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Britanică, Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Camerei de Comerţ şi IndustrieRomânia-Elveţia şi aCamerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Vizualizat: 491 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?