Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutățile KWS pentru 2017

Publicat: 05 decembrie 2016 - 15:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Activă pe piața din România de peste 14 ani, cu rezultate remarcabile care au propulsat-o în topul producătorilor și furnizorilor de inputuri pentru agricultură, compania KWS și-a extins portofoliul de semințe de porumb cu doi noi hibrizi, prezentați în premieră în cadrul unui eveniment de gală desfășurat la Cheile Grădiștei, în prezența a peste o mie de invitați, fermieri, distribuitori și colaboratori apropiați.

Într-o locație de vis - complexul Fundata - Doriana Nițu și echipa sa au dedicat o zi întreagă „speZialiștilor” (pronunțat în germană, pentru că manifestarea în sine a avut o puternică influență bavareză), termen cu care ei înșiși se identifică, prin profesionalismul și înalta calificare de care au dat dovadă în toți acești ani. „KWS este firma cu cea mai bună evoluție de pe piața semințelor din România. Avem o cotă de piață de 12 la sută, ceea ce ne poziționează în top 3 național. Studii de piață, validate ulterior în dialogul cu fermierii, arată că anul acesta notorietatea companiei noastre a crescut cu trei procente, de la 84 la 87%, ceea ce pentru noi reprezintă un salt important”, spunea Doriana Nițu în deschiderea evenimentului.
Și pe bună dreptate, KWS este singura companie care creează hibrizi de porumb în România, având integrat întregul lanț al businessului cu semințe, de la cercetare, până la vânzare, ceea ce îi oferă o independență, o flexibilitate și o capacitate de adaptare la cerințele de piață. „Am investit și continuăm să investim masiv, atât în cercetare, la stațiunea proprie de la Alexandria, cât și în tehnologie de ultimă generație și know-how, în stația noastră de uscare-condiționare și procesare semințe de la Brăila. Suntem prezenți peste tot în țară cu hibrizi de porumb foarte bine poziționați. Pentru noi, toți cultivatorii sunt importanți, fie că vorbim de micul gospodar sau de fermele care cultivă suprafețe impresionante. «Câte ferme, atâtea soluții» este mesajul nostru din acest sezon, dar și principiul după care ne ghidăm în general”, a ținut să precizeze cea care deține recordul de longevitate într-o poziție de conducere în acest domeniu de activitate.

Noutățile KWS pentru 2017Click pe poza pentru galerie!

Doi noi hibrizi de porumb
Invitat special, Csaba Kiss, director regional în cadrul companiei germane, a vorbit apoi despre rolul agriculturii românești în Europa și importanța KWS România la nivel regional, după care Ion Voinea a trecut direct la subiectul care ne interesa cel mai mult, anunțând noutățile pentru sezonul 2017. „Lansăm anul acesta doi hibrizi de porumb, cu calități diferite. Pe de o parte, avem Konfirmas, un hibrid care oferă o foarte bună stabilitate și rezistență la factorii de mediu. Este un hibrid din grupa de maturitate FAO 370, pe care noi l-am numit «cneazul stepelor», pentru că este un hibrid care se pliază perfect pe condițiile acestea climatice continental excesive din sud-estul și estul Europei. Ca structură, planta este de talie medie, cu frunzele înguste și o rădăcină puternică, dusă pe profil cât mai adânc.
Pe de altă parte, avem Kapitolis, din grupa de maturitate FAO 410, o plantă care domină prin masivitatea ei, fiind capabilă să ofere doi știuleți perfect dezvoltați, care pot ajunge și la 22 de rânduri de boabe pe știulete, ceea ce reprezintă o performanță cu totul deosebită. Pierderea apei din bob este o altă calitate a acestui hibrid. Iar rădăcina este specifică geneticii KWS. Datorită sistemului radicular extrem de bine dezvoltat, planta rezistă la cădere și beneficiază de rezerva de apă aflată la adâncimi mai mari”, ne-a dezvăluit directorul de produs și agroservice de la KWS România.
Așadar, Konfirmas este un hibrid care vine în piață pentru a satisface nevoia fermierilor de stabilitate și siguranță la nivele foarte bune de productivitate. Având un aparat foliar de dimensiuni reduse, automat și suprafața de transpirație este mult mai mică, iar stay green-ul bun vine să amplifice toleranța acestuia la secetă. Totodată, știuletele foarte lung, conic, cu boabe dentate tipic, favorizează pierderea rapidă a apei și maximizează potențialul productiv, în timp ce inserția joasă asigură o toleranță sporită la căderea plantelor. La rândul său, Kapitolis este un hibrid care va acoperi segmentul de înaltă productivitate, atât în condiții optime de cultivare, cât și în condiții de stres hidric și termic. Tulpina masivă și foliajul bogat oferă o acoperire bună a solului, pentru a evita evaporația și a concura cu buruienile, frunzele foarte late asigurând un proces fotosintetic intens, cu prelucrare masivă a inputurilor. Boabele lungi și înguste favorizează productivitatea excelentă, iar pericarpul permeabil este unul din factorii favorizanți ai vitezei mari de pierdere a apei din bob. Echilibrul bun între proteine și amidon îl recomandă pentru orice utilizare. Pe de altă parte, inserția înaltă a știuleților face imposibilă contaminarea cu sporii din sol în timpul ploilor torențiale.

Premieră: achiziționezi sămânța și îți asiguri producția!
Pe lângă lansarea oficială a celor doi noi hibrizi de porumb, KWS a pregătit și câteva oferte interesante în ceea ce privește latura comercială. „Vara lui 2016 ne-a arătat o dublă provocare. Vestul și centrul României au beneficiat oarecum de condiții excelente pentru porumb, pe când zona de sud și est s-a confruntat cu cele mai dure condiții pentru cultura de porumb. De asemenea, știm că, potrivit Comisiei Europene, în 2015 producția de cereale a României a scăzut cu 25,8% față de anul precedent. Pe de altă parte, anul acesta, la cultura porumbului, randamentele medii la hectar au scăzut cu 30%, în mare parte din cauza secetei și arșiței”, remarca directorul național de vânzări, Cosmin Popescu. Și pentru că astfel de fenomene extreme par să se intensifice de la an la an, echipa KWS a găsit soluția pentru a le face viața mai ușoară fermierilor. În acest sens, a fost încheiat un parteneriat cu societatea austriacă Agra Asigurări, companie cu peste 15 ani de experiență în domeniul agri-business și cu 4 milioane de hectare de culturi asigurate. Din acest sezon, fiecare sac de sămânță de porumb achiziționat de la KWS este însoțit de o poliță de asigurare împotriva secetei și a arșiței, în valoare de 1.200 lei sau de 800 lei, în funcție de hibrizi. Așadar, la o sută de saci cumpărați, ceea ce poate reprezenta echivalentul a 80 de hectare (în funcție de densitatea la semănat), suma asigurată poate fi chiar de 120.000 de lei! Propunerea este valabilă până la sfârșitul anului. „Asigurarea oferită de KWS nu necesită constatare de daune. Tot acest program se bazează pe datele climatice oferite de 120 de stații ANM omologate la nivel național și iau în considerare deficitul de precipitații, precum și temperatura medie în toate cele trei fenofaze de evoluție a porumbului. Iar la anul în toamnă se calculează automat eventualele despăgubiri”, ne-a explicat Cosmin Popescu. Cine nu-și pune problema lipsei de precipitații, poate în schimb beneficia de reducerea de 9.200 de lei pe care KWS o oferă la achiziția a o sută de saci cu sămânță.

 

FIDELI GENETICII KWS
• Client vechi al KWS, Emil Vlante cultivă anual peste trei sute de hectare cu porumb și s-a declarat mulțumit de producțiile înregistrate până acum la hibrizii aflați în portofoliul companiei germane. „De la KWS cultiv mai mulți hibrizi de porumb. Pentru loturile personale ale oamenilor care au la noi pământul în arendă, în ultimii ani am cultivat hibridul KWS 2376, care dă rezultate extraordinar de bune și în condiții de neirigat. Este un hibrid care se pretează foarte bine în zona noastră din platoul Bărăganului, unde seceta este excesivă. Pe lângă cele 50 de hectare de porumb cultivate cu acest hibrid, anul acesta am semănat și o sută de hectare cu Kamparis, la care am înregistrat o producție medie de 13 tone la hectar. Anul viitor însă vreau să încerc acest Kapitolis, care mi se pare foarte interesant”, ne-a declarat fostul director al IAS Jevelia.
• La rândul său, Mihai Afiliu, care are în exploatare 6.000 de hectare de teren agricol, dintre care 2.000 irigate, mizează pe hibridul Mikado, pentru ferma sa de vaci cu lapte, iar anul acesta a fost foarte mulțumit de producția obținută. „Am recoltat în jur de 60 tone de masă verde la hectar. Pentru anul 2017 doresc să dublez suprafața cultivată cu acest hibrid, să ajung undeva la 200 hectare. Mikado este numărul unu în ceea ce provește producția de masă verde. În perspectivă însă mă gândesc să încerc vreo doi hibrizi de la KWS pentru producția de boabe”, ne-a mărturisit administratorul și proprietarul societății Afiliu Trans, din județul Buzău.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 894 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?