Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăți de toamnă Biocrop 2021

Publicat: 14 iulie 2021 - 17:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Biocrop a pregătit portofoliul de semințe pentru campania de toamnă 2021. Printre noutăți se numără Matrix CL, primul hibrid de rapiță în sistem Clearfield rezistent la virusul TuYV.

Noutăți de toamnă Biocrop 2021 - rapita_b

Anul 2021 are o semnificație specială pentru compania Biocrop, întrucât marchează aniversarea a 15 ani de activitate, 15 ani de experiență și evoluție. Pentru campania 2021, am pregătit un portofoliu de soiuri și hibrizi noi, rezistenți și performanți, care le oferă fermierilor calitățile necesare în contextul evoluțiilor bolilor, dăunătorilor și condițiilor pedo-climatice cu care aceștia se confruntă. Oferta cuprinde 4 varietăți genetice noi.

 

HIBRIZI NOI PE SEGMENTUL RAPIȚĂ DE TOAMNĂ

 

1. MATRIX CL - NOU (semi-timpuriu)

Hibrid de ultimă generație pentru sistemul de producție Clearfield, cu pachet genetic de excepție: rezistență la virusul galben al ridichii (TuYV), caracter de indehiscenţă a silicvelor, tolerant la Phoma (gena RLM7+), toleranță foarte bună la ger și la secetă, potențial de producție excelent.

2. DUPLO - NOU (semi-tardiv)

Hibrid de ultimă generație, rezistent la virusul galben al ridichii TuYV, prezintă caracter de indehiscenţă a silicvelor, toleranță la Phoma (gena RLM7+), toleranță foarte bună la ger și la secetă, potențial de producție excelent, vigoare sporită.

 

SOIURI NOI DE CEREALE ÎN PORTOFOLIUL BIOCROP

 

3. EMBLEM (timpuriu)

Grâu nearistat, calitatea A de panificație, cu foarte bună toleranță la cădere, rezistență foarte bună la rugini, număr mare de boabe pe spic, toleranță ridicată la ger, la secetă și la boli, potențial de producție și capacitate de înfrățire foarte ridicate.

4. ESPRIT (semi-tardiv)

Orz pentru furaj, soi de toamnă cu 6 rânduri de boabe, cu capacitate de înfrățire foarte ridicată, care prezintă uniformitate la coacere, foarte bună toleranță la cădere, toleranță la mozaicul galben al orzului, potențial de producție foarte ridicat, adaptabilitate în toate zonele de cultivare și foarte bună toleranță la secetă.

Strategia Biocrop de a aduce în fiecare an în portofoliu hibrizi și soiuri de ultimă generație are ca scop furnizarea către fermierii români de material genetic performant pentru creșterea rentabilității exploatațiilor agricole.

 

un articol de BIOCROP

mai multe pe această temă www.biocrop.ro 

Vizualizat: 749 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?