Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noutăți Bayer pentru rapiță, porumb și cereale

Publicat: 03 iulie 2022 - 12:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Bayer Agro Arena și-a redeschis porțile. Pe 27 mai, câteva sute de fermieri din vestul țării s-au reunit pe platforma din Comloșu Mic, jud. Timiș, pentru a afla noutăți pentru culturile de rapiță, porumb și cereale. 

Platforma cu toată tehnologia Bayer și toată genetica Dekalb din ferma lui Mircea Boteanu, gazdă obișnuită a evenimentului, a fost realizată în condiții de câmp.

La eveniment au participat și Marsh, Cartagris și Agrifac, parteneri Bayer ce oferă asigurări agricole, cartări și analize de sol, respectiv mașini de stropit.

Subiectele prezentate și dezbătute cu fermierii s-au axat pe culturile de rapiță, porumb și cereale, precum și pe agricultura digitală și de precizie. 

Bayer Agro Arena 2022-1_b


NOI HIBRIZI DE RAPIȚĂ PENTRU SEMĂNAT TARDIV


La cultura de rapiță, temele principale au fost factorii care pot asigura succesul în răsărirea culturii de rapiță și caracteristicile hibrizilor pentru reducerea riscului pierderii culturii.

Fermierii vor putea alege, în această toamnă, din opt hibrizi de rapiță Dekalb. Cum una din problemele accentuate în ultimii ani este seceta din lunile august și septembrie, noutatea pe care o aduce Bayer sunt hibrizii cu dezvoltare rapidă în toamnă, care pot fi semănați cu întârziere, după 5-10 septembrie. Pe lângă hibrizii de rapiță convenționali și Clearfield cunoscuți deja fermierilor, vor intra pe piață doi noi hibrizi convenționali: DK Exsun și DK Exbury.

 Bayer Agro Arena 2022-2_b


FACTORII CARE INFLUENȚEAZĂ PRODUCȚIA DE PORUMB


Pentru cultura de porumb, discuțiile s-au concentrat asupra factorilor care influențează elementele de producție, cu accent pe alegerea hibrizilor de porumb și pe soluții și recomandări practice de erbicidare.

Genetica are un aport de 60% la producția de porumb, iar 40% depinde de partea agrotehnică: rotația culturilor, lucrările solului, fertilizarea, combaterea buruienilor și a dăunătorilor, afirmă reprezentanții Bayer.

Într-o formulă de calcul foarte simplă, Producția de porumb (P) = AxBxCxDxE, unde A = numărul de plante/ha, B = numărul de știuleți/plantă, C = numărul de rânduri de boabe/știulete, D = numărul de boabe/rând, E = MMB.

Hibridul de porumb pe care îl alegeți influențează toate aceste elemente de producție, el fiind cheia succesului unei producții mari. 

Bayer Agro Arena 2022-3_b


NOU: HIBRIZII DE PORUMB FIELD SHIELD


În 2022, Bayer lansează hibrizii de porumb Field Shield, o gamă de hibrizi cu performanțe de producție peste media celor mai performanți hibrizi din aceeași grupă de maturitate și cu toleranță ridicată la condițiile de stres biotic și abiotic.

Criteriile de selecție a hibrizilor Field Shield sunt potențialul de producție în condiții de secetă și de arșiță, capacitatea de compensare a potențialului de producție în condiții de densitate scăzută (recomandată pentru mediile slabe de producție), potențialul de producție în mediu de producție scăzut, stabilitatea producției și viteza de pierdere a apei din boabe.

Cei șase hibrizi de porumb Field Shield din portofoliul Bayer, testați deja în România, sunt DKC 4109, DKC 4611, DKC 4712, DKC 5016, DKC 4098 - hibrizi nou lansați în 2022 - și DKC 5092, un hibrid cultivat deja de câțiva ani în țara noastră.

DKC 4712 va face cu siguranță performanță în agricultura din România, susțin reprezentanții Bayer. A avut, până acum, cele mai bune performanțe la densități mici, în medii de cultură care nu pot susține densități mai mari, și s-a dovedit a fi cel mai rezistent hibrid semitimpuriu la secetă și la arșiță.

DKC 5016 și-a dovedit deja performanțele productive, fiind campion la Ziua Porumbului de la Iași, Ziua Porumbului de la Orezu, județul Ialomița, și Ziua Porumbului de la Promat Tășnad, în județul Satu-Mare, demonstrând, astfel, adaptabilitate și stabilitatea producției. 

Bayer Agro Arena 2022-4_b


TREI PRODUSE NOI PENTRU TRATAMENTUL GRÂULUI


Pentru cultura de cereale, fermierii au primit sfaturi practice pentru pulverizarea pesticidelor și au aflat ce soluții vor avea din partea Bayer după ce produsele pe bază de tebuconazol vor fi scoase de pe piață. ”Scenariul este ca 2023 să fie ultimul an de utilizare a tebuconazolului. Circa 40% din produse vor dispărea de pe piață. Bayer vine, de anul viitor, cu trei produse noi.

1. Pentru primul tratament vom avea Input, cu două substanțe active - proticonazol și spiroxamină.

2. Pentru al doilea tratament va fi Cayunis, cu trei substanțe active - bixafen, trifloxistrobină și spiroxamină, din trei grupe chimice diferite, cu trei moduri diferite de acțiune.

3. Al treilea produs este Nativo Forte, tot cu trei substanțe active, cu efect preventiv, curativ și eradicativ, pentru controlul bolilor din etajul superior de frunze și al bolilor care pot apărea la spic, mai exact fuzarioza”, a explicat Doru Cimpoca, grower marketing manager cereale păioase, România și Moldova. 

Bayer Agro Arena 2022-5_b

 

PRODUCȚII MARI ÎN ORICE MEDIU


Eticheta Field Shield oferă garanția că veți obține o producție bună în orice mediu de cultură. Mai mult, în funcție de mediul de producție, hibrizii de porumb Field Shield au avut producții cu 130 kg/ha până la 800 kg/ha mai mari decât media hibrizilor din aceeași grupă de maturitate, arată rezultatele prezentate de Bayer.

 

un articol de

VIOLETA MÂȚ

Vizualizat: 1017 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?