Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noutăţi ALCEDO. Erbicidul VECTOR – control EFICIENT asupra BURUIENILOR cu frunza lată la păioase şi porumb

Publicat: 01 martie 2017 - 11:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Începând din acest an, în portofoliul de produse formulate de către ALCHIMEX a intrat erbicidul VECTOR, a doua denumire comercială a produsului MUSTANG, o soluţie flexibilă şi eficientă împotriva buruienilor cu frunza lată din culturilor de cereale păioase şi porumb.

Aşa cum s-a desprins din expunerea preşedintelui ALCEDO, ing. Vicenţiu Cremeneanu, în simpozionul zonal organizat de cunoscuta companie la Brăila, în data de 10 februarie 2017, în prezenţa unui numeros public, VECTOR este un erbicid selectiv, cu aplicare postemergentă, având ca substanţe active florasulam şi 2,4 D. Produsul penetreaza foarte rapid suprafaţa foliară a buruienilor, migrând spre punctele de creştere ale acestora, stopând evoluţia buruienilor în 24 de ore. Spectrul de combatere cuprinde peste 100 de specii de buruieni cu frunza lată întâlnite frecvent în culturile de cereale păioase, inclusiv pălămida.
Pentru cereale păioase (grâu, orz, orzoaică, ovăz) VECTOR are o fereastră foarte largă de aplicare putând fi folosit de la începutul înfrăţirii până la formarea celui de-al doilea internod.

Erbicidul este mai puţin dependent de temperatură, putându-se aplica chiar de la 5 grade C, fiind perfect tolerat atât de către cerealele de toamnă, cât si de cele de primăvară. Pentru buruienile aflate în primele faze de vegetaţie se aplică doza de 0,4 l/ha, iar pentru buruienile aflate într-un stadiu avansat de dezvoltare şi cele perene se recomandă 0,6 l/ha.
La cultura de porumb se aplica în stadiul de 4-6 frunze, cu interdicţie dacă s-au făcut tratamente cu insecticide organofosforice. În doza de 0,4 l/ha combate în procent mai mare de 95% buruienile aflate în primele faze de vegetaţie.

v-cremeneanu-alcedo-braila-_bClick pe poza pentru galerie!

Pentru combaterea buruienilor perene şi a celor aflate în stadii avansate de dezvoltare se recomandă doza de 0,6 l/ha. Erbicidul VECTOR asigură combaterea totală a turiţei şi muşeţelului, chiar şi in stadii avansate de dezvoltare, putând fi administrat concomitent cu fungicide, insecticide, cu o gamă largă de graminicide şi îngrăşăminte foliare.

Vizualizat: 2763 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!