Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noul erbicid de la ADAMA - primăvara 2019: scenariu ideal pentru Pyxides

Publicat: 10 iulie 2019 - 13:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Primăvara 2019 a fost una capricioasă, caracterizată de temperaturi mai scăzute şi vreme instabilă. Precipitaţiile căzute în luna mai au favorizat atât o răsărire bună a culturilor de porumb, cât şi a buruienilor. Faptul că ploile s-au succedat la intervale scurte nu a permis fermierilor să intervină devreme cu tratamentul erbicid, fapt ce a determinat în multe din cazuri o îmburuienare masivă.

Odată cu încălzirea vremii şi a posibilităţii de a intra în câmp, fermierii au aplicat Pyxides. Datorită sinergiei celor trei substanţe active din compoziţia lui, Pyxides a avut un efect vizibil asupra buruienilor chiar şi atunci când acestea se aflau într-o fenofază mai dezvoltată. Mesotrione şi dicamba au ca spectru de combatere buruienile dicotiledonate, astfel sinergia dintre aceste două substanţe active oferă un control eficient al speciilor anuale şi perene. Pentru controlul buruienilor monocotiledonate, precum costreiul din rizomi, Pyxides de la Adama Agricultural Solutions dispune de doză maximă de nicosulfuron dispobinilă la hectar.
Pyxides se aplică în postemergenţă şi are o fereastră foarte largă de aplicare: de la două, până la nouă frunze ale porumbului. Recomandarea este de a fi aplicat cât mai devreme în fenofaza de 2-4 frunze ale porumbului, dar în cazul în care condiţiile pedoclimatice nu permit tratamentul în acest moment, se poate interveni în siguranţă şi mai târziu.

Text şi foto: ADAMA Agricultural Solutions

 Vor-poza-cu-bidoanele-din-Ferma-8kin119_b

APLICARE ÎMPREUNĂ CU ADJUVANTUL ADIGOR
Pyxides poate fi aplicat în doze de la 0,4 până la 0,6 kg/ha, în funcţie de gradul de infestare cu buruieni şi de spectrul de buruieni din sola respectivă. Pentru sporirea efectului de combatere, Pyxides se va aplica întotdeauna cu un adjuvant pe bază de ulei, precum Adigor, adjuvant care vine la pachet împreună cu Pyxides de la ADAMA.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 10/237 (ediţia 1-14 iunie 2019)

 

Vizualizat: 135 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!