Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noul centru tehnologic multicrop DuPont Pioneer

Publicat: 19 octombrie 2016 - 19:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania DuPont Pioneer a inaugurat, pe 21 septembrie a.c., un nou Centru de tehnologie multicrop la Sevilla, în Spania, care va continua activitatea de cercetare axată pe creșterea producțiilor medii și pe extinderea gamei de hibrizi Pioneer Protector® cu caractere genetice defensive native împotriva principalilor dăunători ai florii-soarelui.

„Investiția realizată pentru crearea acestui centru de cercetare de vârf, din Sevilla, demonstrează angajamentul nostru permanent pe linia inovației”, a declarat Alejandro Munoz, vice-președinte al departamentului pentru afaceri la nivel global, din cadrul DuPont Pioneer. „Prin munca esențială depusă în cadrul acestui centru ne vom asigura că clienții noștri vor continua să însămânțeze cele mai avansate produse disponibile, obținând sporuri de producție care se vor menține la nivel ridicat an după an”, a adăugat Munoz.

pioneer-5Click pe poza pentru galerie!

Cercetări axate pe floarea-soarelui
Povestea Centrului tehnologic DuPont Pioneer pentru culturi multiple din Sevilla a început în 2011, cu scopul de a-și spori competitivitatea pe piața de floarea-soarelui la nivel global.
Piața europeană pentru semințele de floarea-soarelui este astăzi extrem de dinamică, iar cei mai mari producători sunt în statele din regiunea Mării Negre.
Europa a fost cea mai potrivită regiune pentru amplasarea noului centru DuPont Pioneer, fiind punctul de origine al mai multor programe Pioneer pentru cultura florii-soarelui și în relativă apropiere de zona Mării Negre, piața cu cel mai mare potențial de creștere pentru această cultură. Sevilla se potrivește tuturor cerințelor: condiții climatice corespunzătoare pentru creșterea culturilor de seră pe tot parcursul anului, capacitatea de a cultiva două generații pe an și condițiile pentru screening-ul bolilor.
Acum Pioneer deține cel mai important centru de cercetare dedicat florii-soarelui la nivel mondial. Complexul de sere conține laboratoare pentru patologii și pentru conservarea embrionilor, precum și un program de ameliorare a germoplasmei de floarea-soarelui, având ca obiectiv explorarea și utilizarea germoplasmei exotice pentru a îmbunătăți rezistența la factorii de stres biotici și abiotici, dezvoltând o nouă variabilitate utilă productivității.
Tehnologiile, deja operaționale, includ creșterea accelerată avansată (AFB), integrarea accelerată a caracteristicilor (ATI) și cercetarea fenotipului pentru lupoaie, Verticillium, rugină și Phomopsis. Centrul tehnologic din Sevilla pentru culturi multiple și-a extins foarte mult capacitatea de ameliorare moleculară a florii-soarelui utilizând tehnologia de conservare a embrionilor. Prin salvarea embrionului la 10-12 zile după polenizare, multiplicarea în seră și extensia artificială a perioadei de expunere la lumină, DuPont Pioneer poate realiza, anual, multiple cicluri de creștere în amliorarea genetică sau de introducere de caractere, comparativ cu cel mult două cicluri în câmp.

pioneer-4Click pe poza pentru galerie!

Hibrizi și tehnologii noi pentru dublarea și securizarea producțiilor
În cooperare cu centrele de cercetare Pioneer din regiune - și din toată lumea -, Centrul tehnologic multicrop din Sevilla vizează accelerarea ritmului de obținere a hibrizilor de floarea-soarelui cu ajutorul celor mai avansate tehnici de ameliorare și resurse genetice. Prin proceduri de mutație directă și de integrare a caracterelor genetice, aceste tehnici de ameliorare pot asigura produse cu un spor de producție medie dublu față de metodele de ameliorare curente.
„Noul centrul de cercetare din Sevilla va permite companiei Pioneer să le ofere agricultorilor acces la ultimele inovații din domeniul rezistenței genetice”, a declarat Arlo Thompson, director de cercetare la nivel european al DuPont Pioneer. „Toate aceste lucruri vor conduce la diminuarea riscului de pierderi de randamente și de venituri și la asigurarea unor producții medii constante, în paralel cu o siguranță deosebită a recoltelor așteptate”, a precizat Thompson.
Pioneer a investit aproape zece milioane dolari în centrul de cercetare din Sevilla, unde în prezent lucrează 16 angajați permanenți, precum și un personal suplimentar sezonier local, care asigură suportul necesar activităților de cercetare și de depozitare.
Capacitatea de ameliorare și testare a filialei europene a companiei Pioneer - care deține peste o sută de mii de loturi de testare pe întregul continent - le va permite fermierilor europeni să cultive hibrizi de floarea-soarelui de mare performanță (și hibrizi foarte timpurii), în orice condiții de cultură, inclusiv în mediile expuse secetei.

pioneer-3Click pe poza pentru galerie!

Urmează porumbul
Pe lângă floarea-soarelui, la Centrul tehnologic multi-crop din Sevilla, Pionner își testează și hibrizii de porumb rezistenți la secetă. Există mai multe mecanisme care ajută la creșterea rezistenței la secetă a unei plante, iar obiectivul principal al firmei Pioneer este acela de a integra o paletă largă de caractere native în hibrizii creați, asigurând producții medii stabile. Hibrizii Pioneer® Optimum® AQUAmax® conțin caractere native „țintite”, care îi permit plantei de porumb să utilizeze eficient apa în timpul perioadelor cu umiditate redusă, fermierii putând obține, astfel, producții medii mai stabile și mai bune, în condiții de aport hidric limitat.

Material furnizat de DuPont Pioneerpioneer-2Click pe poza pentru galerie!

 pioneer-1Click pe poza pentru galerie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIBRIZI ADAPTAȚI CONDIȚIILOR LOCALE DE CULTURĂ
DuPont Pioneer ocupă o poziție puternică pe piața semințelor de floarea-soarelui. Hibrizii Pioneer® sunt dezvoltați prin combinarea capacităților globale de inovație ale companiei cu testarea și serviciile locale, permițând fermierilor să cultive hibridul potrivit arealului de cultură potrivit.
Pioneer deține 13 centre de cercetare pentru floarea-soarelui și vinde semințe în America de Nord și pe piețele din Europa. Pioneer este singura companie care își împarte echilibrat programele de ameliorare între zonele mediteraneene (Spania și Turcia), Marea Neagră (România) și spațiul continental (Franța și Ungaria), acoperind toate mediile de cultivare a florii-soarelui din spațiul european. Rețeaua de testare a Pioneer acoperă și Rusia, Ucraina, Serbia, Italia, Austria și Bulgaria.
Capacitățile tehnologice avansate ale centrului vor permite Pioneer să dubleze rata de progres genetic și să extindă linia caracteristicii defensive a Pioneer Protector®. Pioneer Protector® combină performanțele productive superioare ale hibrizilor testați local cu rezistența genetică la rasele de lupoaie și la mană, asigurând controlul acestora pe parcursul întregului sezon. Liniile Pioneer Protector® sunt disponibile într-o gamă largă de hibrizi Pioneer de floarea-soarelui, inclusiv hibrizi cu conținut ridicat de acid oleic și toleranți la erbicide (ExpressSun® și Clearfield®). Aceste caracteristici avansate sunt disponibile într-o gamă largă de hibrizi marca Pioneer®, adaptați la toate mediile de cultură din Europa.

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 18 (179) din 15-31 octombrie 2016

Vizualizat: 847 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!