Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Nemţii preferă arătura clasică

Publicat: 15 decembrie 2017 - 10:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În Germania, aratul este procesul dominant în domeniul prelucrării solului. Potrivit statisticilor oficiale, 53% din terenul arabil (6,3 milioane de hectare) a fost procesat cu plugul în sezonul agricol 2015/2016.

Campanie toamna 2012_bDoar 14% din exploataţiile agricole germane evită complet aratul. De asemenea, în anul agricol 2015/2016, circa 37 la sută din ferme au renunţat parţial la cultivarea terenurilor agricole şi au aderat la principiile de conservare a solului. În acest caz, sunt folosite în special cultivatoarele, care păstrează în mare parte structura solului.

Acceptarea lucrărilor de conservare creşte odată cu suprafaţa terenurilor aflate în posesie. În timp ce în fermele cu mai puţin de 30 hectare de teren arabil doar 15% din suprafaţă a fost prelucrată folosind practici de conservare a materiei organice, la societăţile ce exploatează cel puţin 30 de hectare procentul este de aproape trei ori mai mare, respectiv 43%.

Doar 1% din exploataţiile agricole germane au preferat însămânţarea directă în sezonul 2015/2016. Astfel, aproximativ 94.000 de hectare de culturi agricole au fost înfiinţate fără o prelucrare prealabilă a terenului.

Vizualizat: 2175 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Semănătorile Monosem şi combina Bonino pentru recoltat lavandă au fost principalele noutăţi prezentate de Cons DDA la Agriplanta 2018. Alături de acestea, în standul Cons DDA au mai fost expuse discuri Gregoire Besson şi utilaje agricole Galucho.

Semănătorile Monosem cu secţie MonoShox, datorită formei paralelogramul şi a noilor modalităţi de control al presiunii pe punctul de semănat permit menţinerea unei adâncimi constante de semănare.

 

Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA SRL

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?