Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Nemţii preferă arătura clasică

Publicat: 15 decembrie 2017 - 10:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În Germania, aratul este procesul dominant în domeniul prelucrării solului. Potrivit statisticilor oficiale, 53% din terenul arabil (6,3 milioane de hectare) a fost procesat cu plugul în sezonul agricol 2015/2016.

Campanie toamna 2012_bDoar 14% din exploataţiile agricole germane evită complet aratul. De asemenea, în anul agricol 2015/2016, circa 37 la sută din ferme au renunţat parţial la cultivarea terenurilor agricole şi au aderat la principiile de conservare a solului. În acest caz, sunt folosite în special cultivatoarele, care păstrează în mare parte structura solului.

Acceptarea lucrărilor de conservare creşte odată cu suprafaţa terenurilor aflate în posesie. În timp ce în fermele cu mai puţin de 30 hectare de teren arabil doar 15% din suprafaţă a fost prelucrată folosind practici de conservare a materiei organice, la societăţile ce exploatează cel puţin 30 de hectare procentul este de aproape trei ori mai mare, respectiv 43%.

Doar 1% din exploataţiile agricole germane au preferat însămânţarea directă în sezonul 2015/2016. Astfel, aproximativ 94.000 de hectare de culturi agricole au fost înfiinţate fără o prelucrare prealabilă a terenului.

Vizualizat: 2084 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

La Agritechnica 2017, producătorul german de maşini agricole - Claas a câştigat o medalie de aur şi patru medalii de argint.
Medalia de aur a fost acordată pentru Cemos Auto Threshing - Modulul automat de comandă pentru combinele de recoltat Claas cu scuturători şi hibride. 
Cemos Auto Threshing este un alt modul care contribuie la automatizarea proceselor desfăşurate de combina de recoltat. 
Noul sistem de asistenţă permite ajustarea complet automată a spaţiului contrabătătorului şi a turaţiei tobei de batozare în unităţile de batozare tangenţiale,
pentru o adaptare dinamică la condiţiile existente de treierat. 
Astfel, procesul derulat în unitatea de batozare este îmbunătăţit în mod continuu şi automat până la limitele sale tehnice de performanţă, fără a mai fi nevoie de reglaje manuale.
Integrat în sistemul Cemos Automatic, Cemos Auto Threshing este interconectat cu toate celelalte sisteme de asistenţă ale combinei de recoltat, în special cu sistemul de control automat al vitezei de deplasare - Cruise Pilot.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?