Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Nemţii preferă arătura clasică

Publicat: 15 decembrie 2017 - 10:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În Germania, aratul este procesul dominant în domeniul prelucrării solului. Potrivit statisticilor oficiale, 53% din terenul arabil (6,3 milioane de hectare) a fost procesat cu plugul în sezonul agricol 2015/2016.

Campanie toamna 2012_bDoar 14% din exploataţiile agricole germane evită complet aratul. De asemenea, în anul agricol 2015/2016, circa 37 la sută din ferme au renunţat parţial la cultivarea terenurilor agricole şi au aderat la principiile de conservare a solului. În acest caz, sunt folosite în special cultivatoarele, care păstrează în mare parte structura solului.

Acceptarea lucrărilor de conservare creşte odată cu suprafaţa terenurilor aflate în posesie. În timp ce în fermele cu mai puţin de 30 hectare de teren arabil doar 15% din suprafaţă a fost prelucrată folosind practici de conservare a materiei organice, la societăţile ce exploatează cel puţin 30 de hectare procentul este de aproape trei ori mai mare, respectiv 43%.

Doar 1% din exploataţiile agricole germane au preferat însămânţarea directă în sezonul 2015/2016. Astfel, aproximativ 94.000 de hectare de culturi agricole au fost înfiinţate fără o prelucrare prealabilă a terenului.

Vizualizat: 2362 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!